Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Trateaza-ti colegii cu bun-simt

Trateaza-ti colegii cu bun-simt

AJUTA-TI COLEGII
Stim, esti foarte ocupata, ai multe pe cap, dar ori de cate ori iti sta in putinta, da o mana de ajutor. Nu e nici o regula in sensul asta. E, pur si simplu, un gest de omenie, care-ti va castiga simpatia si sprijinul tuturor.

NU-I IMPOVARA CU POVESTILE TALE DE VIATA
Ti-ai facut prietene printre colege. Bravo! Dar atentie: nu toata lumea vrea sa auda despre intalnirea cu tipul brunet, aranjata de varul din Pitesti. La fel, nimeni nu vrea sa-ti stie istoricul medical sau detaliile picante ale vietii sexuale. Ai vesti calde de impartasit? Pastreaza-ti breaking news-urile pentru pauza de masa ori pentru dupa program. Nu e profesional sa vorbesti mai mult de cateva minute despre viata ta personala in timpul orelor de serviciu. E lipsa de respect sa pierzi vremea colegilor tai sau a companiei.

ASCULTA, NU INTRERUPE
Stai de vorba cu un coleg sau cu un partener de afaceri? Nu-i reteza vorba la fiecare doua secunde ca sa-i aduci la cunostinta punctul tau de vedere. Lasa-l sa termine ce are de spus. Apoi, n-ai decat sa intervii si sa-ti argumentezi pozitia.

PLATESTE-TI DATORIILE
Daca un coleg se ofera sa-ti cumpere ceva de la alimentara din colt, da-i banii inainte sau imediat dupa. Daca nu ai, cere-ti scuze si inapoiaza-i banii cel tarziu a doua zi. Nu astepta ca binefacatorul tau sa vina sa-ti reaminteasca. Probabil ca nu o va face, dar cu siguranta nu te va mai vedea cu ochi buni.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus