Esti aici
Femeia.ro > Cariera > Vorbeste pe limba sefului

Vorbeste pe limba sefului

Psihologii spun ca exista 5 tipuri de manageri. Vezi in care categorie intra superiorul tau si asculta ce spune COSMO despre cel mai bun mod de a-l trata.

Dl Dictator. E turbat dupa putere ca un taur dupa capa toreadorului. Te sprijina in tot ceea ce intreprinzi, daca-l faci sa creada ca ideea geniala de la care ai pornit e, de fapt, a lui. Dar ai grija sa iti semnezi lucrarea, sa nu iti fure creditul pentru toata munca.

Dl Birocrat. De incredere si bine organizat, e seful caruia ii place sa conduca totul ca la carte. Prezinta-i ideile tale in forma unor rapoarte documentate. Nu amana sarcini importante pana in ultima clipa – birocratilor nu le place sa se abata de la plan.

Dl Consultant. Deschis la idei noi si fericit sa te ajute – e seful ideal. Cu toata aceasta libertate, ai grija sa nu iti asumi mai multe sarcini decat poti duce. Ii place sa dea sfaturi, asa ca nu te feri sa i le ceri.

Dl Laissez-Faire. Nu da multe indicatii pretioase. Pare minunat, dar cum sa ghicesti ce vrea de la tine? Cere-i intalniri regulate, in care sa poti sa verifici daca esti pe directia cea buna.

Dl Charisma. Stie sa te inspire si sa te stimuleze. Are idei cu adevarat geniale, dar ii lasa pe ceilalti sa puna la punct toate detaliile. Asta nu-i rau, dar cum mandria si charisma nu calatoresc decat impreuna, nu indrazni sa speri ca ti se va acorda creditul pentru succesele repurtate. Invata de la el (ca ai ce invata) si treci mai departe.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus