Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > 4 lucruri pe care o să le apreciezi la bucătăria ta când o să vezi cum arată cea dintr-o minusculă casă pe roți

4 lucruri pe care o să le apreciezi la bucătăria ta când o să vezi cum arată cea dintr-o minusculă casă pe roți

Ne-am obișnuit să credem că spațiile mici nu ne oferă prea multe opțiuni când vine vorba de amenajare și că singura soluție este să renunțăm la piese de mobilier sau să ne mulțumim cu un colțișor aglomerat și lipsit de farmec. Mobilarea caselor minuscule a devenit o pasiune pentru unii designeri care ne arată cât de simplu este să îți transformi locuința într-o oază cochetă de relaxare și confort, indiferent de mărimea ei.

Ia drept exemplu această căsuță pe roți. Cu siguranță, la prima vedere, ți se pare imposibil să organizezi aici un spațiu cu bucătărie, baie și living. Ei bine, o privire în interior demonstrează că tot ce contează este să alegi mobilier funcțional, fabricat asfel încât să se potrivească mănușă. Iată ce poți învăța din acest tip de design și cum poți pune ideile în aplicare și în locuința ta:

Mobila care valorifică perfect spațiul e cea personalizată

Bucătăria din această rulotă nu este deloc aglomerată și nici nu face rabat de la funcționalitate. Există câteva corpuri făcute cu exactitate pe mărimea căsuței, frigiderul are locul lui, iar aragazul și hota sunt perfect încastrate în mobilă. În stânga, un blat rabatabil funcționează pe post de masă unde poți admira priveliștea în timp ce savurezi mâncarea. Acum aruncă o privire peste acest tip de mobilier de bucătărie. După cum observi, se va potrivi perfect în casa ta, pentru că este făcut pe comandă și poți valorifica tot spațiul, chiar și zonele cu colțuri. Iar pentru că arată atât de bine și ai la dispoziție mai multe modele din care să alegi, nu trebuie să mai schimbi deloc designul locuinței.

bucatarie1

Rafturile suprapuse salvează spațiu și dau un aer stilat

Pentru borcanele de condimente, ceștile de cafea și ustensilele de gătit, un raft sau un cuier de bucătărie reprezintă soluția ideală dacă vrei să faci economie de spațiu în dulapuri. Gândește-te doar cum se va schimba bucătăria ta dacă vei agăța niște căni colorate și vesele deasupra chiuvetei. Este o idee pe care o vor adora și cei mici, iar încăperea va arăta mai organizată și tu vei avea loc pentru toată colecția de tăvi și tigăi.

Blatul rabatabil poate îndeplini funcții multiple

Nu ai loc să mai pui încă o masă în bucătărie? Nu-i nimic. Un blat rabatabil funcționează foarte bine și ca spațiu de gătit, loc de luat masa ori un mini-birou în care să te refugiezi când mai ai de lucru pentru serviciu. Iar dacă îl instalezi sub pervazul ferestrei, te vei bucura și de priveliște în timp ce îți savurezi cafeaua de dimineață. Procedează la fel și cu masa din bucătărie și alege una care se poate întinde astfel încât să încapă toată familia la prânz sau cină și să nu îți mai faci griji de spațiu atunci când îți inviți prietenii la tine.

Ai nevoie de mai multe scaune? Cele rabatabile, din lemn, pot fi foarte confortabile, dacă le acoperi cu niște pături sau cu perne moi, care să se armonizeze perfect cu decorul. Le poți stânge foarte rapid după ce pleacă oaspeții și le poți depozita într-o debara sau în spatele mobilei.

bucatarie2

Poți păcăli ochiul cu schema de culori potrivită

Bucătăria din rulota de mai sus  este de un alb imaculat, în timp ce podeaua din lemn este într-o nuanță închisă de maro. Această combinație de culori, precum și ferestrele care nu au draperii sau perdele măresc optic spațiu și fac locul să pară luminos și încăpător. Zugrăvește-ți bucătăria într-o culoare deschisă și alege o pardoseală mai închisă, renunță la perdele sau alege unele în nuanțe pastelate, pe care să le poți trage ușor, astfel încât lumina să inunde camera și să dea impresia unui spațiu bine aerisit și luminat.

Care dintre aceste idei ți se pare cea mai atractivă? Le-ai pune în practică în bucătăria ta?

 

Sursă foto: tinyhometour.com

Comments

comments

Leave a Reply