Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > 5 utilizări inedite pentru pliculețul folosit de ceai

5 utilizări inedite pentru pliculețul folosit de ceai

ceai

Toată lumea cunoaște beneficiile unei porții de ceai: hidratează, revitalizează sau calmează, după caz. Nu arunca însă la gunoi pliculețul folosit, din care a rezultat licoarea magică, pentru că îți mai poate fi de folos! Iată câteva moduri în care poți „stoarce” toate beneficiile acestui produs.

1.Calmează ochii obosiți

Ai dansat toată noaptea la un party sau, dimpotrivă, ai avut o noapte albă cu motive de plâns? După ce ai savurat dimineața o cană cu ceai, folosește pliculețul (după ce îl cufunzi în apă rece ca gheața) pe post de compresă pentru pleoapele roșii, umflate. Vei observa pe dată efectul binefăcător.

2.Dă aromă fripturii

Utilizează pliculețul folosit de ceai (și chiar ceaiul rămas în ibric) în procesul de marinare a cărnii – lași bucățile de friptură câteva ore în lichid aromat, pentru a fi mai fragede și a căpăta savoare. Carnea va avea un gust deosebit!

3.Degresează suprafețele

Pliculețele de ceai folosite pot fi un ajutor temeinic în gospodările, la îndepărtarea mizeriei și grăsimii de pe suprafețele de sticlă, gresie, faianță, linoleum și chiar lemn. Pune pliculețete și ceaiul rămas în apa în care introduci mopul sau cârpa pentru șters.

4.Îndepărtează negii

Nu știi cum să scapi de un nesuferit de neg? Cufundă pliculețul de ceai în apă fierbinte, stoarce-l, apoi ține-l pe neg timp de 20-30 de minute. Repetă operațiunea de două ori pe zi.

5.Fertilizează plantele

E păcat să arunci la gunoi pliculețul folosit de ceai, când îl poți utiliza ca hrană naturală pentru plantele de apartament! Scoate ceaiul din pliculeț și amestecă-l cu pământul din ghiveci.

Text: Alina Grozea

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns