Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Alimente nesanatoase pentru pisici

Alimente nesanatoase pentru pisici

Trebuie sa stii ca exista o serie de alimente care ii fac rau pe termen lung, chiar daca ea le consuma cu pofta.

Oase de peste sau de pui. Sunt gustoase, dar pot obstructiona sistemul digestiv.

Cafea sau ciocolata. Ii pot provoca pisicii greata si diaree din cauza cafeinei si a teobrominei, substanta de baza din cacao. De asemenea, ii afecteaza activitatea cardiaca si ii ataca sistemul nervos.

Mancare pentru bebelusi. Si aceasta poate fi gustoasa, dar deseori contine praf de ceapa. Acesta este toxic pentru pisica si, in plus, nu are valorile nutritive optime.

Ton conservat. Pisicutele se dau in vant dupa el, dar, atentie, risca sa sufere de malnutritie daca este aliment de baza, intrucat tonul nu dispune de suficiente vitamine si minerale.

Ceapa si usturoi. Cauzeaza anemie si afecteaza celulele rosii. Asadar, nu-i oferi pisicii bucatele de carne condimentata cu ceapa sau usturoi!

Alimente dulci. Consumul de zahar duce la obezitate, cauzeaza probleme dentare si chiar diabet, asa ca nu fereste-te sa rasfeti animalul cu dulciuri!

Lapte in cantitati mari. Atat laptele, cat si alte alimente din aceeasi categorie pot duce la diaree si probleme digestive pe termen lung.

Ficat crud. Poate avea efect laxativ, iar consumul lui indelungat duce la un deficit de vitamina A, manifestata prin pierderi de sange si leziuni cutanate.

Comments

comments

Lasă un răspuns