Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Amenajarea bucătăriei perfecte: spații unde confortul se îmbină cu utilitatea

Amenajarea bucătăriei perfecte: spații unde confortul se îmbină cu utilitatea

amenajare bucatarie

Bucătăria perfectă este cea în care se simte mirosul de cafea proaspătă și bucate alese, însă și cea în care frumosul se îmbină cu utilul. Există totuși situații în care ideile parcă nu se potrivesc spațiului, sau când spațiul este prea mic. Dacă întâmpini dificultăți în ceea ce privește amenajarea bucătăriei perfecte, iată câteva ponturi care s-ar putea să-ți fie de folos.

Bucătăriile de astăzi nu prea mai seamănă cu bucătăriile convenționale, de altădată. Simțul estetic a atins apogeul, iar ideile de amenajare sunt astăzi adevărate opere de artă, firește, cu produsele potrivite. Amenajarea unei bucatarii are în vedere atât obiectele de uz normal, dar și spațiul pe care îl avem la dispoziție, astfel încât în final să avem o bucătărie inspirațională, primitoare, gata oricând să găzduiască adevărate festinuri.

În ultimii ani, este la modă bucătăria spațioasă, organizată eficient, cu electrocasnicele așezate în funcție de utilizarea curentă. Insulele de bucătărie sunt și ele la mare căutare, mai ales dacă spațiul o permite. În final, decorațiunile potrivite sunt cele care dau aerul rafinat, fiind alese în concordanță cu restul mobilierului.

Blat de bucătărie din piatră naturală

Blatul de bucătărie este, probabil, cea mai importantă parte a acestei încăperi, mai ales dacă vorbim despre mobilier modular. Blatul se alege după considerente precum: grosimea, materialul, nuanța, sau tipul obiectelor casnice aflate în directă legătură cu el. Este ideal cel din piatră naturală prelucrată, precum marmura, granitul sau travertinul, nu doar pentru că sunt frumoase, ci și pentru rezistența fabuloasă în timp. 

Granitul, spre exemplu, nu se zgârie, nu se pătează, este foarte rezistent la șocuri mecanice și la substanțele uzuale folosite pentru curățat. Aceste calități îl fac perfect pentru blat, suprafața cea mai utilizată într-o bucătărie, fiindcă procesele de preparare a hranei, a gustărilor sau antreurilor se realizează, exclusiv, aici. În plus, blatul se realizează în funcție de dimensiunile proiectului, exact așa cum îți imaginezi. Dacă ai nevoie de un blat din piatră naturală, realizat după dimensiunile tale, poți găsi blaturi de bucătărie pe piatraonline.ro, într-o varietate de modele și culori.

amenajare bucatarie

Dulapuri încăpătoare

În ultimii ani, se pune un foarte mare accent pe organizarea eficientă a bucătăriilor. Organizarea se apropie cumva de un stil aproape minimalist, păstrându-se la îndemâna utilizatorilor acele electrocasnice sau produse de care este nevoie în mod curent. Astfel, dulapurile stochează accesoriile sau vesela, fiind o variantă confortabilă și utilă de amenajare.

Insule de bucătărie practice

Insulele sunt obiecte de mobilier și decorare cu dublu scop. Pe de o parte, ele servesc stocării, datorită capacității unității de sprijin, care funcționează ca un dulap. Partea superioară poate fi acoperită cu un blat de bucătărie, aducând astfel o funcționalitate superioară bucătăriei, prin prisma accesului facil din orice direcție.

Scaune și masă de bucătărie în culori deschise

Alegerea scaunelor și a mesei e foarte importantă într-o bucătărie. Designerii ne recomandă să alegem culori deschise, precum alb, roz sau lila, sau nuanța naturală a lemnului prelucrat și lăcuit.

În bucătărie se îmbină utilul cu plăcutul, iar bucătăriile moderne oferă astăzi posibilități nebănuite de decorare. Lipsa spațiului nu mai este acum o problemă pentru că variantele moderne de decorare și mobilare oferă posibilitatea de a crea adevărate bucătării de lux chiar și în spații înguste. Este nevoie de puțină documentare înainte de cumpărături, iar proiectul bucătăriei de vis poate prinde contur, transformându-se într-o cameră cu adevărat primitoare.

 Citește și: Totul despre Feng Shui: ce este, cum funcționează și cum poți aplica și tu principiile

 

 

Sursă: Digital Workforce

Sursă foto: piatraonline.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns