
Fie că vorbim de o locuință proaspăt achiziționată sau de o casă mai veche, amenajarea acestora este punctul cheie care determină ambianța generală și gradul de confort. Chiar dacă unele persoane apelează la firme specializate pe amenajare și decorațiuni, este bine să știi că poți face acest lucru singur, cu un buget acceptabil. Tot ce ai nevoie este un pic de inspirație, sfaturi practice și idei cât mai creative care să se plieze stilului personal de viață.
Culorile pereților, materialele textile ale draperiilor și tapițeriile, modul în care sunt dispuse piesele de mobilier, poziționarea oglinzilor și aparatelor funcționale, sunt doar câteva dintre aspectele de care este bine să ții cont atunci când îți amenajezi locuința. Dacă te afli în mijlocul unui proiect de reamenajare a locuinței sau pur și simplu vrei să redecorezi casa, speciliștii în amenajări interioare de la efamilia.ro îți oferă câteva sfaturi care să te ajute să obții rezultatele dorite. Descoperă în continuare câteva metode simple și de efect pentru o ambianță plăcută.
Culori și nuanțe
Mizăm pe faptul că majoritatea persoanelor doresc un spațiu cât mai luminos, cu efecte care să creeze ideea de spațiu mai mare și aerisit. În acest scop te poți juca cu nuanțe și culori ale pereților, draperiilor, obiectelor de mobilier sau decorațiunilor. Pentru camerele mai mici în dimensiune se recomandă pereții albi sau cu în nuanțe pastelate extrem de deschise. În aceste încăperi o pată de culoare pot fi draperiile sau lenjeriile de pat, pentru animarea atmosferei.
În living sau bucătărie specialiștii recomandă respectarea unei game de culori neutre cu accente de culoare. Nuanțele de gri, bej, crem sau alte pasteluri pentru pereți merge de minune cu un parchet sau o gresie mai închisă la culoare.
Pentru bucătăriile mici este practic să optezi pentru o mobilă deschisă la culoare, accentele de culoare putând fi tapiteria scaunelor sau nuanța mesei. În cazul băilor totul depinde de gust și de senzația de confort, dar pentru spații mai mici, efectul de mărire este dat de faianța simplă și în nuanțe cât mai calde și deschise.
Aranjare și poziționare
În ultima vreme se pune accentul tot mai mult pe minimalism și aranjarea cât mai simplă, dar de efect a locuinței. Dacă vei compara un apartament tictist de obiecte, decorațiuni, lucruri și aglomerat de piese de mobiler cu un alt apartament care a urmat liniile de minimalism în decorare, te vei simți cu siguranță mai confortabil în cel de al doilea exemplu.
Este foarte simplu. Într-un spațiu cât mai aerisit, mobilat simplu, dar în același timp cu bun gust te vei simți mult mai liberi, te vei putea relaxa și odihni mult mai bine. Pentru a atinge acest ideal, nu ai nevoie de foarte mulți bani. Poți opta pentru piese de mobilier simple, în culori neutru, încăpătoare și din texturi interesante, pentru a atrage privirea. Decorațiunile pot urma o tematică anume, în funcție de stilul personal, fiind cele care definesc atmosfera locuinței.
Confort și aspect practic
Poți îmbina foarte ușor confortul cu aspectul practic prin alegerea produselor potrivite necesităților tale. În ceea ce privește draperiile, perdelele, cuverturile și alte tipuri de textile optează pentru materiale cât mai ușor de întreținut, care pot fi cu ușurință spălate la mașină și care se potrivesc mai multor stiluri de decorare, în cazul în care ești adeptul schimbărilor dese în casă.
La fel de importantă este și alegerea electrocasnicelor, mai ales dacă dispui de un spațiu mai restrâns. Acum găsești o serie de modele slim, mult mai mici și mai practice, de la mașini de spălat la frigidere.
Dacă încă nu te-ai decis asupra modelului preferat sau nu știi după ce criterii să te ghidezi, găsești la efamilia.ro/casa/ ghiduri complete pentru achiziționarea aparatelor necesare oricărei locuințe. Vei găsi topul celor mai bune produse, comparații de performanță, funcții și preț, cu detalii care te vor ajuta să găsești un model fiabil, care să se încadreze în bugetul și preferințele tale. Recomandările de produse și sfaturile de amenajare și decorare a casei îți vor ușura semnificativ munca de căutare și de găsire a soluțiilor potrivite.
Interior și exterior
Știai că oglinzile sunt decorațiuni cheie are pot să schimbe în totalitate o încăpere? Acest lucru depinde, bineînțeles, de modul în care sunt amplasate. Pentru dormitoarele mici poți opta pentru dulapuri cu ușile prevăzute cu oglinzi pentru a crea iluzia unei camere mai mari. De asemenea, poți amplasa oglinzile în living sau pe hol, astfel încât să reflecte lumina de la ferestre, pentru un efect de cameră luminoasă și aerisită.
În cazul în care stai la casă, un aspect de care trebuie să ții cont este și amenajarea grădinii, indiferent de dimensiunea acesteia. Fie că optezi pentru plante decorative, pomi sau copaci care să țină umbră casei, gard viu sau iederă decorativă, aici găsești cele mai bune recomandări pentru grădina ta. Este foarte important să cunoști semnificația plantelor, cum se îngrijesc cel mai bine și care se potrivesc mediului în care locuiești.
Concluzie
După cum am văzut cu mici trucuri și atenție la detalii, poți amenaja foarte simplu și practic întreaga locuință. Chiar dacă la început totul poate să pară copleșitor, luate pas cu pas, toate începe să se armonizeze cu timpul, de la culorile de pe pereți la modelul de pe covoare.
Dacă ai nevoie de inspirație, pe Internet sau în revistele de specialitate găsești informații prețioase care să te ajute încă de la primele zile în mutarea unei case noi.
Sursă: agenția SeoPower
Sursă foto: pixabay