Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Animale de casă > (P) Sănătatea care se vede

(P) Sănătatea care se vede

Iubire necondiționată, cele mai atractive jucării și cele mai pufoase perne sunt doar câteva dintre lucrurile pe care i le poți oferi pisicii tale. Nu uita că are nevoie și de o dietă echilibrată, să nu-și piardă niciodată din energie, din strălucirea blănii și din pofta de viață!

Sănătate de fier

Pisica nu funcționează ca o persoană, așa că ce ție îți place să mănânci ei i-ar putea face rău. Deși carnivoră prin excelență, trebuie să o hrănești cu un preparat bazat pe calități nutritive superioare și avizat de către medicii veterinari. Îi trebuie vitamina A pentru o vedere excelentă, Omega 3 – ce-i face blana lucioasă, multe proteine pentru menținerea sănătății oaselor și mușchilor, un complex de vitamine pentru un sistem imunitar de invidiat.

Dieta rafinată ce conține toate aceste elemente este oferită de Purina Pro Plan Cat, care conține trei combinații specifice de ingrediente pentru starea de bine a felinei tale: Optistart (pentru sănătatea intestinală și a sistemului imunitar), Optirenal (care susține sănătatea rinichilor prin combinația unică de aminoacizi, acizi grași și antioxidanți) și Opti-light (care susține pierderea țesutului gras și menține masa musculară).

Purina Pro Plan vine în șase variante care susțin sănătatea pisicii tale:

Pro Plan Junior e bogat în proteine și în substanțe nutritive esențiale – vitaminele C și D, DHA și colostru – și se adresează puilor. Întărește sistemul imunitar și susține dezvoltarea oaselor și musculaturii.

Pro Plan Adult – prin complexul de vitamine (A, C, E), acizi grași Omega 3 și Omega 6, este și un prebiotic natural. Susține sănătatea articulațiilor, dar ajută și la protejarea dinților împotriva depunerilor de tartru.

Pro Plan Delicate se adresează pisicilor mofturoase. E o dietă de calitate înaltă, care oferă o cantitate echilibrată de nutrienți esențiali, vitamine și minerale. În plus, ajută la îmbunătățirea toleranței alimentare și se digeră mai ușor.

Pro Plan Sterilised este o dietă specială pentru bunăstarea pisicilor castrate. Ajută la menținerea unei greutăți corporale optime printr-o combinație de multe proteine și puține grăsimi.

Pro Plan Housecat este o dietă dedicată pisicilor care nu ies din casă, deci care nu fac prea multă mișcare. Formula hranei conține nutrienți, vitamine, acizi grași, fibre alimentare și un probiotic natural. O va ajuta pe pisica ta să se mențină sănătoasă și să scape mai repede de gheomotoacele de păr din tractul digestiv.

Combini hrana?

Fiecare tip de hrană – umedă sau uscată – are avantajele ei. Tocmai de aceea medicii veterinari recomandă combinarea celor două, pentru a-i oferi pisicuței cele mai bune șanse la o viață lungă și sănătoasă.

Dietele Purina Pro Plan Cat vin și în varianta de hrană umedă, la pliculeț, Purina Pro Plan Nutrisavour. Plicurile de mâncare umedă sunt nu doar un aport de proteine, dar și un răsfăț de zile mari! Pentru fiecare felină vei găsi combinația potrivită în funcție de vârstă și greutate.

Scheme de dietă

Pentru juniori:

Pentru pisici adulte:

Text: Corina Matei

Imagini: PR

Comments

comments

Leave a Reply