Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Animale de casă > (P) Sănătatea, baza unui viitor extraordinar

(P) Sănătatea, baza unui viitor extraordinar

Puii de pisică sau de câine sunt cel mai vulnerabili la vârsta fragedă a junioratului. Digestia, sistemul imunitar, sistemul nervos precum și cel senzorial sunt extrem de fragile și se află în etape esențiale de dezvoltare.

Gamele ROYAL CANIN® destinate pisoilor și cățeilor conțin un complex special de nutrimente elaborat pentru a susține sistemul imunitar al puilor. Acesta contribuie la dezvoltarea sănătoasă a puiului de pisică sau de câine de-a lungul fiecărei etape de creștere și joacă un rol important mai ales în intervalul de imunitate scăzută – perioadă în care puii nu mai sunt protejați de anticorpii primiți de la mamă și nici nu au încă anticorpii proprii.

Formulele nutriționale ROYAL CANIN® Kitten și ROYAL CANIN® Puppy vă oferă siguranța că puiul dumneavoastră de pisică  ori câine poate deveni acel animal extraordinar,  precum i-a fost menit.

CĂȚELUL DUMNEAVOASTRĂ NU ESTE UN CÂINE ADULT

Universul pisicilor și câinilor este cu mult mai vast decât ne imaginăm. Prin știință și observare, zi de zi aprofundăm cunoașterea particularităților câinilor și pisicilor și ale nevoilor lor nutriționale reale, pentru a le asigura o viață lungă și o stare de sănătate bună. Grija și afecțiunea pe care le oferim companionior noștri câini ori pisici se traduce prin condițiile de viață pe care le oferim acestora, încă din prima lor zi de viață.

Dacă recent un cățel s-a alăturat familiei, este nevoie să țineți cont de nevoile lui specifice, întrucât cățelul dumneavoastră nu este un câine adult. Chiar dacă uneori par gata să înfrunte orice obstacol, cățeii se află încă în etapa de creștere, iar de aceea sunt sensibili la influența factorilor externi precum mediul înconjurător ori hrana pe care o primesc. De exemplu, în perioadele de formare a ierarhiei ori în perioada de adolescență sau tinerețe, cățeii devin mai sociabili. Acest lucru presupune că vor avea diverse contacte noi cu alți câini și alte medii, fiind expuși riscurilor asupra sănătății. Este extrem de important ca mecanismele naturale de apărare ale organismului lor să beneficieze de tot sprijinul necesar în această perioadă. De aceea este nevoie să dobândiți toate cunoștințele despre ceea ce cățelul are nevoie pentru a se dezvolta armonios și sănătos.

Pe măsură ce cățelul crește, chiar și cel mai mic detaliu poate aduce o diferență enormă în modul în care el se dezvoltă. Este esențial să înțelegeți nevoile cățelului dumneavoastră în fiecare etapă de creștere pe care o parcurge, deorece acestea se schimbă pe măsură ce se dezvoltă. Acesta este motivul pentru care ROYAL CANIN® are o deosebită grijă în a se asigura că fiecare formulă nutrițională cuprinde un mix personalizat de nutrienți vitali pentru organismul cățelului. Proteinele, mineralele și vitaminele esențiale contribuie la consolidarea funcțiilor organismului și ajută în special la dezvoltarea aparatului digestiv și a sistemului imunitar, ambele fragile în această etapă a vieții sale.

Nutriția joacă un rol foarte important în buna dezvoltare a organismului cățelului, fiind un element esențial în crearea bazei stării de sănătate a câinelui adult. Iar pentru a-i oferi un start corect în viață, țineți cont de faptul ca nu toți cățeii sunt la fel! Fiecare cățel are nevoi nutriționale specifice în funcție de talie sau rasa căreia îi aparține: un câine din rasa Dachshund (Teckel) atinge stadiul adult la vârsta de 10 luni, în timp ce un câine din rasa Great Dane ajunge la stadiul adult la vârsta de 22 luni. Durata și intesitatea etapei de creștere precum și particularitățile specifice taliei șau rasei lor, sunt elementele ce impun diferențierea nutriției de care au nevoie, a aportului energetic și proteic. De aceea, gama ROYAL CANIN® Birth and Growth a fost creată pentru a răspunde tuturor acestor cerințe nutriționale ale cățeilor din toate taliile, de la rasele miniaturale până la cele gigant.

Încă de la naștere, formula nutrițională ce înlocuiește laptele matern,  ROYAL CANIN® BABYDOG MILK îi oferă cățelului un conținut ridicat de energie și proteine și un aport suplimentar de DHA ce ajută la dezvoltarea funcției cognitive. Formula este similară cu laptele matern și este perfect adaptată aparatului digestiv incomplet dezvoltat al puiului de câine, pentru a-i asigura  dezvoltarea armonioasă.

Pe parcusul etapei de înțărcare, puii au nevoie de o hrană care să poată fi rehidratată ușor și consumată și de către mamă. Rețetele ROYAL CANIN®  STARTER MOTHER & BABYDOG sunt o soluție nutrițională care răspunde atât nevoilor mamei cât și ale puilor, pe parcursul a cinci etape importante de viață: gestația, fătarea, alăptarea, înțărcarea și creșterea până la vârsta de 2 luni. Rețetele sunt adaptate nevoilor energetice crescute ale mamei aflate în perioada de lactație și ajută puiul să realizeze trecerea de la laptele matern la hrana solidă.

Odată  ce cățelul a fost înțărcat, nevoile sale nutriționale se schimbă și se diferențiază în funcție de talia sau rasa căreia îi aparține. De aceea, rețetele

ROYAL CANIN® Puppy sunt concepute în funcție de nevoile nutrițonale ale cățeilor de toate rasele și taliile.

Oferind câinelui hrana potrivită taliei, rasei sale și fiecărui stadiu de creștere, alături de controalele și vizitele medicale regulate pentru evaluarea stării generale de sănătate, îi veți asigura o viață lungă și sănătoasă alături de dumneavoastră.

Vizitați site-ul: www.royalcanin.ro pentru a afla informații suplimentare.

text si foto: PR

Comments

comments

Leave a Reply