Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > (P) Paleta de culori a unei afaceri de succes – povestea Annie Sloan

(P) Paleta de culori a unei afaceri de succes – povestea Annie Sloan

Ce face o mamă, acasă cu 3 copii sub 7 ani? Revoluționează o industrie și clădește o afacere de pe zero. S-a întâmplat. A început acum 30 de ani, în Anglia, iar protagonista acestei povești este Annie Sloan.  

Marea întrebare cum armonizezi cariera, viața de familie și hobby-ul ar putea primi răspuns azi de la un artist plastic. În 1990 Annie Sloan era un stay-at-home-mom, cu trei băieți sub 7 ani și visând la activități artistice, dar neavând spațiu și timp necesar pentru proiecte de mare anvergură. S-a apucat de redecorarea mobilei din casă, un proiect ce s-a dovedit prea mult. Fiecare suprafață aleasă necesita pregătire specială, materiale diferite și diverse cunoștințe. Frustrarea ei e ușor de înțeles, dar ea a ales să caute o soluție universală, și unde nu avea soluții, să creeze. Așa s-a născut vopseaua unică decorativă, Chalk Paint™, care a revoluționat lumea picturii decorative. Vopseaua de mobilier Annie Sloan, cu versatilitatea sa remarcabilă și ușurința de utilizare a devenit un material de bază pentru toți, de la amatori de bricolaj până la designerii de interior profesioniști. Nu de pe o zi pe alta, dar în trei decenii.

A crea o vopsea nouă, cu caracteristici nemaiîntâlnite presupune perseverență și meticulozitate, am crede noi. Dar  privind povestea Annie Sloan a fost vorba mai mult de credință că se poate mai bine, și spontaneitate. Căci un artist e spontan. A luat fiecare problemă în parte, a căutat rădăcina problemei și a schimbat ceva. A fost un proces creativ, cu experimente, dar cu un țel clar, o vopsea versatilă.  Fiind artist, și-a dorit o paletă largă de culori, dar bugetul nu i-a permis prea multe. A rezolvat-o tot cu creativitate. Nuanțele de bază sunt super pigmentate, dar fără adaos de culoarea neagră. Astfel, amestecate se nasc noi culori, vibrante, pline de viață.

Doar un artist se gândește și la rezultatul mixării de culori, iar Annie știa că astfel creativitatea și personalizarea nu vor avea limite. Acum, după 30 de ani noile culori sunt inspirate de călătorii sau experiențe personale.

O vopsea e doar o vopsea. Dar când vopseaua este creată să răspundă la niște nevoi speciale, devine și ea specială. Annie a vrut o vopsea care să nu necesite pregătirea meticuloasă a suprafeței. În cazul acestei vopsele o degresare e de ajuns și o poți aplica pe aproape orice: metal, plastic, pal, lemn, ciment. A vrut o aplicare și uscare ultra rapidă. Datorită pigmentației nu e nevoie de 10 straturi să  acopere și e ușor de aplicat. Faptul că suprafețele vopsite cu Chalk Paint devin catifelate și mate e deja o preferința personală a lui Annie.

Au trecut 30 de ani de la crearea vopselei Annie Sloan Chalk Paint™, și ceea ce a început ca o vopsea specială, creată în cantități mici, a ajuns un mini imperiu format din ateliere de creație pe tot globul.

Foto: Harriet Matthews

Căci ideea de bază a fost democratizarea procesului de creație. Dacă oricine poate revopsi o suprafață fără parcurgerea cărților de specialitate, fără a șlefui zile întregi, fără cumpărarea a 4-5 produse de tratarea suprafeței și rezultatul este de calitatea dorită, atunci Annie Sloan a reușit să ofere experiența creației. Exact ceea ce și-a dorit.

Upcylcling este un termen foarte la modă azi, dar Annie Sloan o practică de pe când termenul nici nu exista. La ea era vorba de dragostea pentru orice obiect cu istorie în primul rând.

Pe de altă parte, obiectele vechi, renovate pe gustul creatorului dau o notă personală și un stil aparte oricărui interior.  Dacă cineva vizitează blogul personal a lui Annie, o să vadă o sumedenie de proiecte, unde renasc obiectele în stil vintage, shabby chic, oxford sau chiar venețian.

Foto: Harriet Matthews

Iar aceste proiecte nu durează săptămâni. Annie lucrează și acum, ca atunci când era casa plină cu copii. Dimineața scoate obiectul propus spre renovare, curăță suprafața, vopsește, și închide procesul cu ceară sau alt finisaj, pentru a asigura durabilitate și seara deja obiectul e la locul ei, redefinit.

O zi, un pic de vopsea, creativitate și se renaște obiectul, dar și interiorul unde este plasat. Să nu vorbim de sufletul creatorului. Asta e misiunea Annie Sloan, și oricine poate păși în această poveste, când ia o pensulă în mână și redă viața unui obiect vechi și uitat.

Dacă vrei să faci parte din comunitetea Annie Sloan din România, atunci te așteptăm cu idei și vopsea de calitate:

pagina Annie Sloan Romaina pe Facebook

grupul Annie Sloan Romania Chalk Paint pe Facebook

Annie Sloan Romania pe Instagram

Pagina oficiala a distribuitorilor, www.chalkpaint.ro

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns