Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Baia. Cum se poate transforma în încăperea perfectă?

Baia. Cum se poate transforma în încăperea perfectă?

Pentru foarte multe femei, baia este locul perfect din casă. Este şi normal în condiţiile în care aici sunt cele mai mari oglinzi, aici sunt toate produsele de curăţenie şi relaxare corporală şi aici este spaţiul ce se poate transforma într-un mic refugiu atunci când nu se doreşte contactul cu altcineva. Pentru o eficienţă sporită, amenajarea băii trebuie să fie perfectă. Aceasta pare simplă, însă nu este chiar atât de simplă. Este destul de greu să se găsească combinaţii de culori perfecte, mobilier de baie eficient şi frumos şi o aranjare plăcută din punct de vedere estetic, toate fără un buget prea mare. Insă nu este imposibil.

Cum se poate amenaja baia în aşa fel încât să arate bine şi să fie eficienta?

Pentru a se obţine totul de la această încăpere, este bine să se ţină cont de o serie de detalii şi de reguli. Cea mai bună regulă ar trebui să fie următoarea: să se apeleze la un designer de interior.

Acesta poate să genereze economii şi să găsească cele mai bune soluţii. Dacă nu se doreşte angajarea unei astfel de persoane, nu este nimic pierdut. Există o mulţime e modele şi fotografii de băi deosebite ce po fi găsite online şi de asemenea, există reguli: foarte multe reguli. Unele sunt arhi cunoscute, altele sunt ceva mai inedite şi altele sunt pur şi simplu de neluat în seamă. Pentru o baie durabilă, frumoasă şi eficientă, următoarele reguli pot să fie punctul de plecare în amenajare:

  1. Mobilierul de baie trebuie instalat prima dată. Există foarte mulţi oameni care montează faianţă şi gresia înainte e a instala mobilierul de baie. Ulterior, există şanse mari să fie necesară spargerea plăcilor deja montate. Înainte de amenajarea finală cu gresie şi faianţă, trebuie să se asigure faptul că instalaţiile sunt trase corect şi că fiecare element al băii a fost deja montat.
  2. Materialele folosite trebuie să fie alese pentru a rezista cât mai mult. Amenajarea băii trebuie să se facă pe termen lung, aşadar, este bine să fie alese materiale cât mai durabile şi cât mai igienice, cum ar fi porţelanul sau acrilul, pentru cazi. Aceste materiale rezista până la 25 de ani fără niciun fel de probleme şi nu atrag acarieni şi praf.
  3. Dimensiunile băii pot decide foarte multe lucruri. O baie mare permite aproape orice. O baie mică, în schimb, poate să impună anumite restricţii. Din fericire, aproape orice dimensiune poate să fie administrată corect. În locul unei chiuvete de mijloc, spre exemplu, poate să fie aleasă o chiuvetă de colţ şi în locul căzii poate să fie aleasă o cabină de duş. Fiecare centimetru contează şi are capacitatea de a oferi senzaţie de spaţiu mai mare. Pentru băile mici, oglinzile pot fi secretul unei senzaţii de spaţiu.
  4. Piesele suspendate sunt mult mai igienice. Este bine să se evite cât mai mult piesele care stau pe pardoseală, deoarece pot să acumuleze praf. Atât WC-ul cât şi chiuveta pot să fie suspendate şi este indicat să fie aşa, atât pentru o igienă mai bună, cât şi pentru o estetică mai plăcută.
Sursa foto: Pinterest
Autor: SeoPower

 

Comments

comments

Lasă un răspuns