Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Care sunt cele 5 reguli de aur ale designului de bucătărie

Care sunt cele 5 reguli de aur ale designului de bucătărie

design bucatarie

Dacă îți dorești de mult un design nou pentru bucătăria ta, octombrie ar putea fi ultima lună din acest an în care să faci renovări.

Nu te vom minți, bucătăriile sunt greu de decorat. Trebuie sa fie funcționale, dar îți vei dori și să creezi un spațiu frumos ochiului, care să nu semene cu ce ai vedea în culisele unei cantine.

Mobila de bucatarie trebuie aleasă și ea cu grijă, să fie practică și, mai ales, de bună calitate, pentru că va trebui să facă față la abur, fum, accidente și trafic intens. Mai ales dacă ai o familie numeroasă. Sfatul nostru este să cântărești bine opțiunile existente pe piață și să acorzi timp suplimentar acestui aspect, care îți poate ușura viața sau, dimpotrivă, te poate predispune la cheltuieli neprevăzute și mari.

După ce ai rezolvat acest pas important, trebuie să știi că există cinci principii de design, pe care, dacă le cunoști în detaliu, te vor ajuta să creezi nu numai un spațiu funcțional, dar și o bijuterie în materie de decorarea bucătăriilor.

REGULA NR. 1: Construiește un triunghi

Cuptorul, chiuveta și frigiderul ar trebui așezate astfel încât să formeze un triunghi. Acest triunghi ar trebui sa fie suficient de mare încât doi oameni să poată găti împreună, fără să se lovească unul de altul. În același timp, ar trebui să fie suficient de compact încât să nu fii nevoită să faci prea mulți pași dintr-un punct în altul.

Acest design în triunghi este perfect pentru o bucătărie spațioasă, însă, din păcate, dificil de realizat într-un spațiu mai puțin generos.

REGULA NR. 2: Creează un spațiu funcțional, în care familia sau oaspeții să poată socializa

Bucătăria este printre spațiile din casă spre care orice membru al familiei va gravita în mod natural. Tocmai de aceea este important să creezi o zonă de entertainment, unde oaspeții tăi se pot relaxa, pot degusta aperitive și te pot privi cum gătești. Poți adăuga și un covor, pentru a marca vizual acest spațiu, peste care să așezi o masă rotundă. Sau poți construi un bar, pe unul dintre pereți.

REGULA NR. 3: Gândește-te de la început care este scopul fiecărei uși

Includem la capitolul uși chiar şi pe cea a frigiderului, a cuptorului sau a mașinii de spălat vase. Toate aceste uși trebuie să poată fi deschise larg, fără să se lovească de obstacole. Este valabil și pentru dulapuri, dar și pentru sertare. Dacă unele dintre aceste dispozitive stau unele în calea altora, asigură-te că nu trebuie să le folosești în același timp.

REGULA NR. 4: Adaugă elemente de design care să te ajute la curățenie

Așază coșul de gunoi, chiuveta și mașina de spălat vase pe aceeași parte, pentru a facilita procesul de curățenie după fiecare masă. Și asta pentru că în majoritatea caselor se folosește instinctiv un proces de tipul: am luat farfuria murdara de pe masă, am aruncat resturile la gunoi, am clătit-o, am băgat-o în mașina de spălat vase. Așezând aceste elemente aproape unele de altele, vei salva timp și vei fi mai eficientă.

REGULA NR. 5: Adaugă elemente care să te ajute atunci când vii acasă încărcată de cumpărături

Consideră și să așezi frigiderul la intrarea în bucătărie, lângă o poliță pe care poți așeza pungile atunci când ajungi acasă de la cumpărături. Este un truc de design simplu, la care puține femei se gândesc, însă unul care adaugă un plus de confort și funcționalitate bucătăriei.

Mai știi și alte trucuri de design care pot fi folosite în renovarea bucătăriei? Ne-ar bucura să ni le spui și nouă.

 

Sursă foto: Shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns