Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Mașină de spălat cu încărcare frontală vs verticală – pe care o alegi?

Mașină de spălat cu încărcare frontală vs verticală – pe care o alegi?

masina de spalat rufe

A venit momentul să îți cumperi o nouă mașină de spălat rufe, dar nu ești sigură ce produs să alegi? Înainte de a face achiziția, trebuie să afli care sunt avantajele și dezavantajele celor două tipuri: cu încărcare frontală și cu încărcare verticală.

Dimensiunea mașinii de spălat

Mașinile de splălat cu încărcare verticală sunt ideale în spațiile mici. Acestea au în general dimensiunile de 40×60 cm, ceea ce le face alegerea perfectă pentru băile mici din apartamentele de bloc. Mai mult, nu trebuie să te asiguri că ai suficient spațiu în fața mașinii, pentru a deschide capacul. Mașinile de spălat cu încărcare frontală au de obicei adâncimea de 60-65 cm sau 45 cm în cazul modelelor slim.

Capacitatea cuvei

Având o dimensiune mai mică, mașinile cu încărcare verticală au și o cuvă mai mică (5-7 kg). Există totuși și opțiuni cu 8-10 kg, însă acestea sunt mai greu de găsit. În cazul mașinilor de spălat cu încărcare frontală, capacitatea ajunge la 12 kg.

Consumul de apă și energie electrică

În prezent, nu există o diferență notabilă între cele două tipuri de mașină de spălat rufe. Alege una care se află într-o clasă energetică bună, ține cont de indicațiile de pe ambalajul detergentului și nu porni mașina decât atunci când este plină.

Ușurința în utilizare

Persoanele în vârstă și cele caer au probleme cu spatele pot avea dificultăți atunci când se apleacă pentru a introduce și scoate hainele din mașina de spălat cu încărcare frontală.

La finalul zilei, alegerea se face în funcție de spațiul de care dispui, de câte persoane vor utiliza mașina de spălat și de preferințele personale.

 

Citește și: Ce treburi gospodărești pot face copiii în funcție de vârstă

Citește și: Scurt ghid de scoatere a petelor

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Leave a Reply