Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Ce plante pot decora baia?

Ce plante pot decora baia?

Baia. Un mediu cald si umed, neprielnic pentru anumite plante, dar foarte prietenos pentru altele. Sa cresti plante in baie poate parea usor ciudat… Mai ales ca la noi, romanii, baile sunt mici, intunecoase si pline de umezeala. Ei bine, exista cateva plante care s-ar putea acomoda in acest spatiu – cele care au nevoie de putina lumina si de umiditate multa.

Daca nu ai privilegiul unei bai cu geam (suficient de mare, prin care sa patrunda lumina naturala de care au nevoie plantele), exista o solutie: neoanele sau becurile economice cu lumina alba. Le poti lasa deschise peste zi, fiindca nu consuma mult curent electric si suplinesc cu brio lipsa luminii.

1. Planta Spathiphyllum (Spathiphyllum sp.)
Are aspect de tufa si impresioneaza prin frunzele ei lungi, in forma de lance, de un verde stralucitor. Florile ei sunt alb-crem si deosebit de elegante. Ii place penumbra si are nevoie de umiditate abundenta, atat in sol, cat si in atmosfera.

2. Columnea (Columnea sp.)
Ii plac locurile calde, umede si lipsite de curenti de aer. Temperatura optima pentru ca aceasta planta sa fie mereu verde este 12-15 grade Celsius.

3. Frunze colorate (Caladium bicolor-hibrid)
Originara din America de Sud, poate atinge 20-40 cm, cu 50 cm diametrul. Frunzele ei marmorate si faptul ca nu se impaca deloc cu soarele o fac potrivita pentru incaperile de baie.

Comments

comments

Lasă un răspuns