Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Animale de casă > Ce trebuie sa faci daca vrei sa fii stapan in casa ta

Ce trebuie sa faci daca vrei sa fii stapan in casa ta

Bazele dresajului trebuie cunoscute de orice stapan. Ca e vorba de pisici sau de caini, dresajul este o parte esentiala din convietuirea animalului de companie cu familia sa adoptiva. Si chiar daca suna ciudat, dresajul animalului incepe de la stapan. Asta presupune cunoastere, rabdare si atentie din partea omului.

Sfatul specialistilor este sa urmezi cativa pasi simpli pentru a crea o legatura cu animalul tau, intr-un mod usor si clar, astfel incat tu sa deti rolul de Alpha si nu invers.

Studiile arata ca 25% dintre stapanii care isi abandoneaza cainii invoca scuze precum ”isi facea nevoile in casa” sau ”mi-a ros toti pantofii”. Din fericire, aceste probleme au solutii simple.

Daca esti un incepator in arta dresajului canin, intreaba-te de cate ori ai spus ”te rog sa stai jos”, in loc de ”sezi!” sau ”adu la mami/tati”, in loc de ”aport!”. Acestea sunt exemple clare ca nu te adresezi corect patrupedului. Fiecare comanda trebuie sa fie spusa pe un anumit ton, sa fie scurta – adica dintr-un singur cuvant- si sa fie constanta. Comenzile de baza sunt: sezi, culcat, stai, aici, aport.

Afla din suplimentul ANIMAL ZOO
, distribuit gratuit marti, 5 februarie, impreuna cu Evenimentul Zilei, explicatia dresajului de baza si cum se aplica, astfel incat sa poti avea un companion ireprosabil.

Sursa: animalzoo.ro

 

 

Comments

comments

Leave a Reply