Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o comodă

Ce trebuie să știi înainte să achiziționezi o comodă

Apărute pentru prima data în secolul XVIII, comodele au devenit populare abia în secolul următor, odată cu definirea precisă a funcționalității camerelor. Aceste piese de mobilier îndeplinesc o gamă esențială de sarcini. Aspectul unei comode poate varia, în funcție de cameră și de rolul sau într-o casă, dar în același timp prezintă un set de particularități definitorii: Dispune de sertare sau de uși, precum un dulap, însă este mai joasă, având o suprafață plană care poate fi folosită pe post de suport pentru diverse obiecte.

În prezent, modelele de comode s-au diversificat foarte mult, ajungând să fie prezente în majoritatea camerelor din casă, precum dormitorul, living-ul, camera copiilor sau chiar holul. Deoarece importanța unei comode este de necontestat, iată câteva sfaturi de care trebuie să ții cont înainte de a achiziționa această piesă de mobilier:

  1. Stilul comodei – Poți opta între un stil modern, cu linii și unghiuri bine definite, sau unul tradițional, cu un design elegant. Comodele inspirate din stilul de viață scandinav sunt, de asemenea, la mare căutare, fiind perfecte pentru un dormitor cu o temă marină sau pe un hol cu podea din lemn alb. Dacă însă îți place design-ul minimalist, poți oricând opta pentru o comodă cu linii simple, precum acest model:

Printre alte stiluri de comode putem aminti și stilul industrial, deși dacă îți place acest tip de design poți opta pentru o comodă din lemn masiv de culoare închisă, care se va potrivi la fix cu restul decorului industrial.

În trendul actual se află și stilul rustic, care îmbină eleganța lemnului cu simplitatea designului, fiind potrivit pentru a decongestiona din punct de vedere vizual camerele deja aglomerate.

  1. Spațiul de care dispui – Ia bine în calcul acest spațiu, atât înălțimea și lățimea, cât și adâncimea și alege o comodă care să se încadreze perfect. Nu uită să iei în calcul și spațiul pentru deschiderea ușilor, precum și cel pentru picioarele comodei, care de multe ori ies în afară profilului acesteia.
  1. Volumul de depozitare – În funcție de necesitățile tale, poți alege să depozitezi diverse obiecte într-o comodă. Alege o variantă cu sertare pentru haine, așternuturi sau obiecte de machiaj, sau una cu ușițe pentru veselă, sticle, sau alte obiecte înalte. Ia în calcul și faptul că volumul unei comode este mai redus decât dimensiunile totale, în funcție de materialul din care este făcută, dar și de designul ei.
  1. Utilitatea – Putând îmbrăca multe forme, comodele se integrează cu succes în orice cameră, având atât un rol estetic cât și unul funcțional. Poți alege o comodă pentru TV, cu spațiu pentru depozitarea revistelor, în livingul tău, sau o comodă cu multe sertare, pentru camera copiilor. Stabilește de la început care este rolul ei în cadrul spațiului și fă cea mai inspirată alegere!
  1. Materialul – Cel mai des întâlnit material este lemnul, dar există și opțiuni moderne, precum PAL-ul ( plăci aglomerate din lemn) sau MDF-ul (Plăci fibrolemnoase cu densitate medie). Ține cont și de restul mobilei din cameră atunci când alegi o comodă, pentru rezultate surprinzătoare!

Dacă vei ține cont de sfaturile de mai sus, cu siguranță vei face o alegere bună! Dacă ai nevoie de surse de inspirație, intră pe site-ul Favi.ro, unde vei găsi o gamă variată de comode, pentru toate gusturile și buzunarele!

sursa: Iagency

Comments

comments

Lasă un răspuns