Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Cele mai frumoase oua de Paste

Cele mai frumoase oua de Paste

Toate ouale de Paste sunt frumoase. Au ceva magic in ele, sunt simbol, sunt bucurie si sunt semne ale unui nou inceput. Fiecare isi doreste sa aiba in zilele de sarbatoare cele mai frumoase oua de Paste. Le poti cumpara sau le poti face tu, le poti gandi singura sau te poti inspira din ideile si realizarile altora.

Pentru unii cele mai frumoase oua de Paste sunt cele simple, rosii, simbolice, pline de semnificatia sacrificiului. Altii prefera oua decortae modern astfel ca oul de Paste traditional a primit desene, modele, flori, pene, fluturi, dantela.

oua de paste

Nimic din simbolistica originara nu se pierde. Totul ramane, dar lumea evolueaza, iar un decor modern pentru cele mai frumose oua de Paste este dovada ca sarbatoarea este vie, este parte din noi, evolueaza impreuna cu noi si ramane alaturi de noi. Iar asta este singurul lucru care conteaza.

Unii spun ca este un pacat sa vopsesti oul de Paste altfel decat in culorile impuse de traditie. Eu zic ca este un pacat sa nu gasesti moduri noi de exprimare, pentru ca in felul acesta Sarbatoarea va fi mereu in sufletele noastre si, din nou, doar asta conteaza.

Iata cateva idei, langa celelalte sute care deja exista pentru a decora oul pascal si a face cele mai frumoase oua de Paste.

  • Nu exista oua de Paste nereusite. Toate sunt frumoase.
  • Nu compara rezultatele tale cu ale altora si fii mandra de ceea ce faci.
  • Aloca un timp suficient pentru a vopsi ouale de paste. Traditia spune ca se coloreaza in Joia Mare sau in Sambata Mare.

oua de paste

  • Alege vopseluri bune si de calitate si citeste bine instructiunile. Decide-te ce anume vrei sa faci, pregateste-ti ustensilele si vasele de vopsit, pune pe masa de lucru ziare si acopera zona de lucru cu hatie alba. Cerneala de pe ziare poate pata uoul vopsit.
  • Nu te grabi!
  • Poti sa folosesti vopseluri acrilice pe baza de apa (scrie pe cutie daca sunt toxice sau nu).

  • Resturile de la globurile sparte de Craciun sunt de ajutor. Piseaza-le bine, aplica pe oul colorat un lipici non-toxic (se gaseste la librarie) si apoi presara buda de globuri. Sau margele. Sau lipeste pene ori bucati de dantela.
  • Funditele din bradul de Craciun sunt utile si pentru a decora ouale de Paste. Lasa oul alb si impodobeste-l cu funde.
  • Cumpara panglica la metru. Alege-le pe cele subtiri si colorate in tonuri pastelate (nu rata portocaliul si rosul – sunt foarte decorative). Foloseste lipici. Fa fundite si ataseaza-le pe oua. Poti colora ouale inainte sau le poti lasa albe.

  • La fel de important ca decorul oului in sine este si modul in care le vei aseza, dupa ce le-ai vopsit, impreuna. Cateva ramuri verzi, flori, pene colorate, iarba sau o mana de fan uscat, dau farmec amenajarii!

Si uite asa vei avea cele mai frumoase oua de Paste!

Sursa foto: pixabay.com

 

 

Comments

comments

Leave a Reply