Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cifră record pentru Asociația Recolamp: peste 1.900 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat colectate și reciclate în 2019

Cifră record pentru Asociația Recolamp: peste 1.900 de tone de deșeuri din echipamente de iluminat colectate și reciclate în 2019

În 2019, Asociația Recolamp a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, asigurând o țintă de colectare de 49,61% din media vânzărilor producătorilor din ultimii 3 ani. Această cantitate, colectată prin parteneriatele cu peste 40 de colectori autorizați activi și reciclatori, reprezintă o creștere cu 70 % față de anul 2018.

În anul 2019, Recolamp a reprezentat  262 de producători români cărora le-a preluat responsabilitatea legală cu privire la gestionarea deșeurilor din echipamente electrice și electronice puse pe piață și a depășit ținta legală de colectare impusă de legislația în vigoare, care este de 45%.

„Anual, în România, aproximativ 200 de tone de becuri economice ajung la coșul de gunoi, deși becurile arse sunt deșeuri periculoase și trebuie colectate selectiv, iar acest fapt are implicații grave asupra planetei și a viitorului nostru. Este necesar ca reciclarea să devină cu adevărat o prioritate în România, nu doar pentru asociațiile din domeniu, dar și pentru autorități și populație. Recolamp și-a asumat constant obiectivul de educare și informare a publicului larg, precum și oferirea de instrumente care să faciliteze procesul de colectare selectivă și de reciclare. Un exemplu este aplicația ColțVerde, lansată anul trecut, care oferă posibilitatea de a vedea în timp real punctele de colectare selectivă, asigurând accesul mai facil la consumatorii casnici”,  a completat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns