
Colțul pentru citit – cel mai confortabil loc din casă – Când zilele sunt scurte iar vremea mohorâtă, ce poate fi mai plăcut decât să vă relaxați citind romanul preferat. Lăsați deoparte grijile zilnice și bucurați-vă de clipe liniștite în compania mirosului inconfundabil al paginilor de carte.
Piese esențiale și accesorii
Aveți nevoie de doar două piese de mobilier: un fotoliul sau șezlong și o măsuță. Atunci când le alegeți, țineți însă cont în egală măsură de două criterii esențiale: confort și estetică. Este important să urmăriți stilul general al casei, fie el clasic, minimalist sau glamour. Nu uitați, de asemenea, că o formă ergonomică vă oferă o poziție corectă a corpului, evitând astfel riscul durerilor de spate. În plus, cu siguranță vă va prinde bine o veioză sau o lampă cu picior, o pătură călduroasă și, de ce nu, un pahar de vin roșu și un jurnal în care să scrieți câteva gânduri.
În tendințe
Dacă decideți să vă amenajați colțul pentru lectură, iată câteva sugestii cu privire la tendințele sezonului actual. Nuanțele de verde smarald și roșu bordo pentru piesele de mobilier se asortează impecabil cu accente aurii sau în nuanța cuprului. Materialul ce se menține la modă este marmura. Culorile neutre sunt întotdeauna la îndemână, așa că nu ezitați să asortați un pled gri antracit sau o pernă bej ecru.
La locul potrivit
Ar fi ideal să amenajați colțul de citit într-o zonă a casei ce primește multă lumină naturală. Încercați să creați un spațiu ce emană liniște și relaxare. Acesta se poate afla fie într-o zonă din living sau în incinta dormitorului. Totul depinde de preferința dumneavoastră și de configurarea camerelor.
4 motive să citim
Cititul dezvoltă creativitatea. Un roman bun de ficțiune vă transpune într-o altă lume, cu personaje și situații pe care nu puteți decât să vi le imaginați într-o modalitate cu totul personală.
Cititul dezvoltă vocabularul. Cu cât citiți mai mult, cu atât bagajul dumneavoastră de cuvinte devine mai complex, mai rafinat, vă însușiți cuvinte noi și vă îmbogățiți resursele de sinonime.
Prin citit descoperiți lucruri noi. O carte de ficțiune sau self-help vă ajută să aflați lucruri noi, fie că e vorba despre noțiuni de geografie sau o rețetă de prăjituri.
Cititul dezvoltă capacitatea de ascultare. Tuturor ne este ușor să vorbim, dar este mai greu să ascultăm. Atunci când citiți, vă dezvoltați capacitatea de a vă concentra atenția asupra textului, de a avea răbdare pentru a descoperi conținutul cărții până la ultima pagină. Acest exercițiu vă va fi de mare folos când vă aflați într-o conversație și este important să ascultați, nu doar să auziți ce are de spus cealaltă persoană.
Citeste si:
- Nora Neghină: Cărțile tipărite nu vor dispărea niciodată
- Ghid pentru lectura în familie
- Iren Arsene: Lectura activează imaginația
FOTO: bonami.ro