Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum amenajezi o bucătărie mică. Ideea pe care orice femeie o va adora

Cum amenajezi o bucătărie mică. Ideea pe care orice femeie o va adora

Bucătăriile open-space au început ca o soluție pentru mărirea optică a spațiilor din garsoniere sau apartamentele de dimensiuni mici, dar s-au transformat treptat într-un tip modern și foarte chic de a-ți amenaja locuința. Dacă vrei să îți transformi bucătăria într-una de tip open-space, vei avea parte de numeroase avantaje, iar dezavantajele pot fi anticipate cu ușurință și poți compensa astfel orice lipsuri, scrie Decorlove.com. Iată de ce trebuie să ții cont când îți amenajezi astfel bucătăria:

Contează cum delimitezi spațiul

Bucătăriile open-space sunt legate fie de holul de la intrare, fie de living, iar cea mai bună metodă prin care poți delimita spațiul este printr-un bar. Acesta îți va oferi și mai mult spațiu în care să te desfășori atunci când gătești sau un loc în care să iei masa și să te simți ca într-un restaurant. Barul este soluția optimă și când ai invitați la tine acasă și vrei să îi servești cu un cocktail într-o atmosferă plăcută. Un mare avantaj al bucătăriei deschise este că poți interacționa cu oaspeții tăi în timp ce pregătești masa, fără a mai ieși și intra dintr-o camera în alta sau a-i lăsa singuri.

Scapă rapid de mirosul de mâncare

Unul dintre marile dezavantaje ale bucătăriilor open-space era acela că de fiecare dată când găteai, mirosul de mâncare se răspândea în toată casa. Însă acum acest lucru nu mai este o problemă. Soluția este să alegi o hotă incorporabilă, care să absoarbă eficient fumul, aburul și mirosul, astfel încât să nu mai fii nevoită să deschizi geamul de fiecare dată când gătești. În plus, aceasta nu ocupă mult spațiu, ceea ce o face perfectă pentru bucătăriile de dimensiuni mici.

Evită mobilierul masiv sau înalt

Farmecul bucătăriilor deschise este dat tocmai de faptul că îti dau senzația aceea de spațiu aerisit și curat. De aceea, dacă vrei să profiți la maximum de acest aspect, este indicat să alegi un mobilier deschis la culoare, care va mări optic spațiul, alcătuit din piese ușoare. Mobila masivă, dulapurile grele și mesele mari nu fac decât să încarce spațiul și să creeze senzația de aglomerare. Poți opta pentru un colțar sau o masă rabatabilă pentru momentele în care ai mai mulți invitați și să eficientizezi astfel utilizarea spațiului pe care îl ai la dispoziție.

Creează-ți spații de depozitare noi

Când renunți la un perete renunți și la spațiile de depozitare pe care acesta ți le oferea. Însă aici poți compensa prin crearea unor locuri în care să îți ții ustensilele de gătit și vesela astfel încât să nu aglomerezi blatul de bucătărie. Poți alege niște săculeți care să se prindă ușor de ușile dulapurilor sau suporturi suspendate în care să păstrezi spatulele, lingurile și alte ustensile de care ai nevoie zilnic. Cratițele sau vasele voluminoase pe care le folosești rar pot fi depozitate în spatele dulapurilor sau în cutii plasate deasupra acestora, pentru a profita și de acel spațiu care rămâne între tavan și dulapuri.

Păstrează o coerență a stilului

Pentru ca bucătăria și livingul să pară un spațiu compact, este indicat să alegi stiluri asemănătoare de design pentru ambele încăperi. Acestea trebuie să arate ca și când ar fi una singură, așa că este nevoie să existe o coerență a culorilor în care vopsești pereții, a covoarelor sau parchetului alese, precum și a mobilierului. Diferențierea între cele două poate fi realizată la nivelul texturilor și a materialelor alese, însă culorile trebuie să creeze o continuitate, mai ales dacă unul dintre scopurile tale este să mărești optic spațiul.

Bucătăriile open-space arată grozav în orice tip de locuință, iar dacă ții cont de aceste idei de amenajare vei avea la dispoziție un spațiu modern, luminos, dar mai ales funcțional, cu care să îți impresionezi oaspeții și în care să te simți cu adevărat confortabil.

Sursă foto: Shutterstock

Comments

comments

Lasă un răspuns