Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Cum cureți cuptorul ușor și rapid!

Cum cureți cuptorul ușor și rapid!

curatare cuptor

Curățarea cuptorului plin de straturi năclăioase de grăsime depusă în timp e o corvoadă pentru orice gospodină. Există însă câteva secrete prin care poți face cuptorul lună, fără mari bătăi de cap. Iată-le!

Ai nevoie de : un prosop, un castronel, oțet de mere, apă, o sticlă cu pulverizator (rămasă de la soluția de spălat geamuri) și apă.

Ce trebuie făcut:

1. Într-un vas, pune câteva linguri de bicarbonat și amestecă-le cu apă, până obții o pastă nu foarte groasă. Scoate etajerele din cuptor și întinde pasta omogen pe toată suprafața interioară a cuptorului. Lasă pasta să acționeze 12 ore – cel mai bine e să o lași peste noapte. Îndepăratează apoi pasta cu un prosop umed.

2. Pune oțet în sticla cu pulverizator și pulverizează pe suprafețele interioare ale cuptorului unde au mai rămas resturi de pastă de bicarbonat de sodiu.

3. Șterge bine cuptorul cu un prosop de bucătărie curat, umed. La final, aprinde cuptorul la foc mic și lasă-l să meargă timp de 15-20 de minute, pentru a i se usca bine interiorul. Până la încheierea acestei operațiuni, nu băga niciun preparat la cuptor!

Geamul cuptorului se va curăța de minune cu ajutorul unei paste groase obținute din bicarbonat de sodiu + apă + oțet. Lasă pasta să acționeze 30 de minute și apoi șterge bine geamul.

Totul lucește de curățenie acum, nu-i așa? 🙂

Sursa (info + foto): secretele.com

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns