Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum ingrijesti gradina in luna iunie?

Cum ingrijesti gradina in luna iunie?

Iunie, prima luna d evara este o bucurie. Vegetatia este in forma maxima, florile de mai se amesteca cu cele d eiunie, iar gradinile sunt in deplinatatea maturitatii, cel putin in ceea ce priveste vegetatia. cateva sfaturi si idei in plus iti vor fi de folos!

Gradina de flori

Planteaza flori de vara si de toamna, precum canna indica, dalii si gladiole. In aceasta perioada, spatiile goale din brazde pot fi umplute cel mai usor cu plante anuale cu crestere rapida, precum cosmos, floarea-miresei si galbenele.

Plantarea florilor perene poate fi amanata pana in toamna sau chiar primavara urmatoare, cu exceptia anemonelor de padure care infloresc la trei luni de la plantare. Rareste rasadurile de plante anuale la 10-20 cm, folosind limita inferioara in cazul plantelor marunte si pe cea superioara pentru plantele inalte sau care se intind repede.

Plantele care cresc si se indesesc foarte repede, precum lobelia, ciucusoara (Alyssum), muscata, heuchera si aubrieta, trebuie tunse puternic imediat dupa inflorire, pentru a incuraja aparitia unor lastari si flori noi.

Ciupeste varfurile lastarilor tineri ai tufelor de plante ca tufanelele, crizantemele si floarea-soarelui, pentru a stimula indesirea lor.

Extra tips

  • Tine sub control buruienile, scotandu-le din radacina ori de cate ori apar sau presarand straturi protectoare printre plantele cu flori si legume, care sa impiedice aparitia lor.
  • In timpul verii, peluza trebuie tunsa de doua ori pe saptamana. Foloseste masini de tuns iarba care au un numar mare de lamele de taiat.
  • Atrage in gradina insectele folositoare.

 

Comments

comments

Leave a Reply