Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Cum sa ai un brad de Craciun si eco, si natural

Cum sa ai un brad de Craciun si eco, si natural

Ce faci atunci cand iti doresti un brad natural in casa de Sarbatori, dar vrei totodata ca alegerea ta sa nu dauneze mediului? In niciun caz, nu te duci in padure sa tai un brad. Ideea e sa cumperi unul in ghiveci din piata sau de la o pepiniera. Iar dupa ce Sarbatorile trec, ai urmatoarele optiuni eco pentru bradutul tau:

Recicleaza

Afla daca exista un centru de colectare al brazilor de Craciun la tine in oras. Aceste centre ar trebui amenajate de catre autoritatile locale, insa e foarte posibil ca acest lucru sa fie neglijat. Daca locuiesti la casa, ai optiunea de a planta pomul in gradina ta. Nu e greu, poti sa afli instructiunile de la un gradinar, un om care se ocupa de agricultura sau chiar de pe net. Vei avea nu doar o curte mai frumoasa, dar daca pui firimituri si bucatele de fructe pe crengi, pasarile vor veni si iti vor umple gradina de ciripitul lor. Plantarea bradului de Craciun poate fi o optiune si daca ai un parc in apropiere de casa ta, asa ca intereseaza-te la primarie daca se poate replanta acolo.

Planteaza

Se spune ca pentru fiecare pom taiat ar trebui plantati alti patru. Poate ca nu ai spatiul necesar si nici timp pentru atatia, dar un copacel tot poti sa plantezi. Daca fiecare familie ar face la fel dupa Craciun, defrisarea padurilor si lipsa oxigenului n-ar mai fi o problema, iar ecologistii sustin ca astfel ar contribui la impiedicarea incalzirii globale. Asa ca, daca n-ai cum sa replantezi bradul pe care l-ai tinut in casa, sadeste altul. In gradina ta, poti sa-l plantezi in asa fel incat sa te fereasca de soare vara si sa tina piept vantului iarna. Astfel, reduci facturile de la aer conditionat si incalzire. Daca nu stai la casa, exista varianta parcului sau periferia orasului. Nu uita: copacii curata aerul si produc o cantitate semnificativa de oxigen!

Nu arde!

Focul ca modalitate de a te descotorosi de bradul de Craciun nu e o optiune! Incinerarea polueaza aerul si este si periculoasa, deoarece coniferele contin terebentina – un inflamabil puternic. Prin urmare, nici sa nu te gandesti la aceasta varianta! Alege oricare dintre optiunile de mai sus si fii o ecologista model.

Comments

comments

Lasă un răspuns