Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Cum să-ți transformi balconul într-o oază de relaxare cu bani puțini

Cum să-ți transformi balconul într-o oază de relaxare cu bani puțini

Cu toții am vrea sa ne bem cafeaua în fiecare dimineață într-o grădină plină de verdeață și flori, iar simplul fapt că locuim într-un apartament nu trebuie să ne răpească această plăcere. Un balcon, fie el și de mici dimensiuni, poate deveni un colț de rai, în care să ne destindem la finalul unei zile pline și în care să se risipească toate grijile.

Nu trebuie să cheltui o avere pentru a crea terasa pe care ți-ai dorit-o mereu, însă câteva achiziții vor fi necesare. În loc să amâni renovarea și să o lași mereu pe altă dată, poți face un împrumut rapid, cu rata fixă, astfel încât nici nu vei simți cheltuiala. Poți lua de aici un împrumut cu rate fixe, fără garanți sau garanții și să pui punct așteptării. În scurt timp te vei putea bucura de un balcon complet transformat, în care să ai parte de de aer curat și liniște.

Iată cum îți poți transforma balconul în locul perfect pentru relaxare:

Verdeața, ingredientul minune pentru momente speciale

Un balcon fără plante pare pustiu. De multe ori, însă, renunțăm la această plăcere fie din cauză că nu avem suficient timp la dispoziție pentru a avea grijă de plante, fie pentru că nu avem spațiu destul pentru a crea un microunivers verde.

Problema spațiului poate fi extrem de ușor rezolvată dacă alegi să pui plante pe vertical. Un suport până în tavan, cu mai multe rafturi, pe care poți așeza ghivece cu flori până sus va înverzi întregul balcon fără să-ți ia mult din spațiu.

De asemenea, poți opta pentru plante agățătoare. Acestea sunt cea mai bună soluție pentru a da viață unui balcon. Ușor de întreținut și pline de farmec, plantele agățătoare cresc în general destul de repede și nu vor avea nevoie de mai mult de două sezoane pentru a-ți umple de frunze și flori un perete întreg. Trandafirul agățător, glicina, caprifoiul, chiar și iedera, vor transforma complet spațiul și îți vor da senzația că te afli într-o grădină, nu într-un balcon de apartament. In plus, iedera, de exemplu, este extrem de ușor de întreținut și va crește fără ca tu să trebuiască să-i acorzi prea mult timp.

Ce mobilă să alegi pentru balcon

Una dintre greșelile pe care le facem mulți dintre noi este să ne limităm viziunea la a pune o măsuță rotundă și două scaune, considerând că e absolut imposibil să găsim spațiu pentru ceva mai mult de atât.

Pe lățimea balconului poți amplasa o băncuță, chiar o ladă, pentru a o folosi drept spațiu de depozitare. Pune pe ea două pernuțe și folosește peretele drept spătar. Ai salvat în acest fel o mulțime de spațiu și ai creat un loc plăcut pentru relaxare.

Prelungește balustrada înspre interior și creează o masă din ea. Amplasează două scaune în față și ai obținut un loc perfect pentru a bea cafeaua de dimineață sau pentru a savura un prânz duminica. Vei avea o priveliște minunată și lumină din plin.  

Când nu mai este loc pe podea, folosește tavanul

De obicei tavanul balconului nu prea este folosit, însă el ne poate fi extrem de util pentru a crea un spațiu deosebit. În afară de faptul că putem agăța ghivece cu flori de cârlige agățate în tavan, mai putem face o mulțime de alte lucruri.

Unele balcoane nu oferă spațiu decât pentru două scaune, așa că dispare plăcerea de a sta întins, relaxat, cu o carte sau o revistă în mână. Dacă este și cazul tău, îți sugerăm să agăți două cârlige de tavan și să amplasezi un hamac chiar în mijlocul balconului. Când nu ai nevoie de el îl strângi, iar când vrei să te bucuri de aer curat, îl instalezi. Este o soluție practică și inedită, care va conferi un aer boem balconului tău.

Refolosește orice lucru vechi

Lucrurile pe care nu le mai folosești în casă pot fi perfecte pentru balcon. Bicicleta ta veche poate deveni un suport inedit pentru ghivece cu flori. Lădițele vechi pot fi și ele utilizate pentru crearea unor rafturi pe care să amplasezi ghivece.

Scaunele și fotoliile mai vechi le poți recondiționa puțin și le poți amplasa în balcon, vopsite sau retapițate. Covoarele vechi, pe care aveai de gand să le arunci, le poți tăia și așeza în balcon. Dacă îți dai frâu liber imaginației vei putea reutiliza în balcon orice lucru care ți-a fost la un moment dat de folos în casă. Este o soluție ieftină de a amenaja balconul și o modalitate plăcută de a-ți petrece timpul liber.

Tu cum plănuiești să-ți reamenajezi balconul?  

Sursa foto: Shutterstock

Comments

comments

One thought on “Cum să-ți transformi balconul într-o oază de relaxare cu bani puțini

Lasă un răspuns