Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Casă > Dormitorul care iti rasfata simturile

Dormitorul care iti rasfata simturile

Alege nuante tandre si tacute

Selecteaza o paleta de culori pastelate. Combina tonurile blande si usoare cu una, maximum doua interventii cromatice de contrast. Culorile vii si tipatoare provoaca agitatie, stimuleaza sistemul nervos – lucru nerecomandat pentru dormitor.

Parfumeaza incaperea

Aroma de vanilie reduce anxietatea si inhibarea. Altfel spus, creeaza o dispozitie mai buna pentru odihna. Pentru un parfum mai intens, renunta la lumanari si aprinde betisoare parfumate. Alte esente la care poti apela sunt iasomia, lemnul de santal si orice note florale.

Invita natura in casa ta

In culturile asiatice, natura este asociata cu linistea; de ce n-ai aduce-o atunci in interior, in spatiul de dormit?! O varianta la prea banalul buchet de garoafe: ramuri de arbusti – cum ar fi macesul. Decoreaza o noptiera ori pervazul ferestrei cu cateva scoici sau pietre de rau.

Un munte de perne

Nimic nu e mai luxos si mai de efect decat sa umpli patul cu o gramada de perne decorative. Atentie insa: imprastiate pe toata suprafata dau senzatia de sufocare si dezordine; grupeaza-le mai bine la capatul patului, de-a lungul tabliei. Mai mult, expertii Feng Shui sugereaza sa le dispui intr-o organizare simetrica – asa se armonizeaza relatia dintre oameni si mediul in care traiesc.

Comments

comments

Leave a Reply