Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Fructele lunii: caisele

Fructele lunii: caisele

Laudam si ne bucuram de fructele lunii, caisele! Fructe ale verii, parfumate si pline de vitamine, aceasta este perioada de glorie a caiselor. Sa le sarbatorim, deci!

Coapte de soarele de vara, caisele merita consumate intr-o adevarata cura, iar luna iulie este ideala pentru asta.

Sunt bune dimineata la micul dejun, ideale la gustare si perfecte ca desert, fara limite in ceea ce priveste cantitatea, dat fiind faptul ca 100 de grame de caise au doar 50 de calorii. Iar 100 de grame insemna 3-4 caise frumoase.

Pledam pentru consumul caiselor in aceasta perioada, mai ales pentru cantitatea mare de vitamina A pe care o contin si care este un aliat de nadejde pentru un bronz frumos si de durata.

Despre caise, unele dintre cele mai bune fructe ale verii, se mai poate spune ca sunt inamici eficienti pentru toate afectiunile din sfera cardio-vasculara, la care se adauga capacitatea lor de a reduce colesterolul, ca urmare a procentului mare de fibre solubile pe care il contin.

Sunt ideale dupa efort fizic pentru ca au foarte mult potasiu, capabil sa previna si sa combata crampele musculare.

Masca cu piure de caise

Caisele nu sunt doar fructele miezului de vara, ci si fructe ale frumusetii, ca urmare a continutului foarte mare de vitamina A si E, la care se adauga acizi grasi esentiali. Stii cat este de delicata si de fina coaja caiselor? Tot asa o sa arate si fata ta daca folosesti aceasta masca pentru ten preparata in casa.

  • Pune in blender trei caise.
  • Adauga o lingura cu iaurt gras si cateva picaturi de lamaie.
  • Intinde pasta pe fata, si pe gat si tine masca pe fata pentru 15-20 de minute.
  • Clateste fata cu apa calduta.

 

 

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Leave a Reply