Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Ghid pentru cumpărarea de mobilă living

Ghid pentru cumpărarea de mobilă living

După ce ai terminat de vopsit sau tapetat, ai pregătit podelele și covoarele din sufragerie, cum alegi mobila living care se potrivește cu culoarea și tematica mediului?

Aceasta este o întrebare care apare în mod regulat. În primul rând, relaxează-te. Cu siguranță vei găsi o mare varietate de mobilă living modernă care completează decorul general și stilul sufrageriei tale.

Indiferent ca locuiesti singur sau cu familia, livingul este un spațiu important. Este camera în care familia ta petrece timp împreună și în care majoritatea oaspeților tăi își petrec majoritatea vizitelor. Alegerea mobilierului care oferă un aspect plăcut și primitor, rezistând în același timp la uzura de zi cu zi este cheia pentru ca acest spațiu să funcționeze pentru tine.

Decorarea acestei camere poate fi o sarcină distractivă, dar în același timp foarte frustrantă, dacă nu realizăm ceea ce ne imaginăm. Alegerea mobilierului este foarte importantă pentru a realiza ceea ce ne dorim să facem cu sufrageria noastră.

Însă înainte să ieși în vizite prin magazine de mobila living ca să cumperi canapele moderne, fotolii și dispozitive TV și audio și orice altceva, iată câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare:

Zona livingului

În mod ideal, dimensiunea mobilierului ar trebui să fie proporțională cu dimensiunea camerei de zi. Nu vrei să așezi mobilier mic în spații mari sau ceva foarte mare într-o cameră mică și care să ocupe tot spațiul. Lucrați cu gusturile tale personale și apoi adaptează detalii practice, cum ar fi dimensiunea și stilul sufrageriei.

Pentru camerele de zi mai mici, alege mobilă living modulară și funcțională și reține că prea multă tapițerie poate face ca totul să pară prea aglomerat. De asemenea, poți obține o piesă de mobilă living care funcționează drept canapea ziua și ca pat noaptea. Nu uita să decorezi camera într-un mod care să îți permită să te miști confortabil prin spațiu. De exemplu, o canapea extensibilă poate merge mai bine într-o cameră de zi mai mare. Așadar, măsoară suprafața și încearcă să cumperi mobilă living ținând cont de mărime și detalii.

De asemenea, fii atent unde vrei să așezi mobila living. Odată ce te-ai hotărât, măsoară suprafața și ține cont de dimensiuni (sau notează-le pe hârtie). De asemenea, este important să ții cont de spațiul dintre perete și mobilier atunci când faci măsurătorile.

Stil și tapițerie

Alege decorul în funcție de gustul tău și de stilul mobilierulu. Pernele, covoarele și draperiile pot fi în tonuri neutre, complementare și contrastante. Dacă ai deja perne și perdele care se potrivesc bine cu tema camerei, folosește-le și adaugă ceva nou și diferit pentru a tăia puțin tema. Un recipient contrastant, vas sau chiar antichități în tonuri neutre funcționează bine pentru a adăuga o notă personală sufrageriei tale.

Canapele

Lucrul de făcut este să explorezi. Există o mare varietate de stiluri de canapele de luat în considerare, dar odată ce ți-ai dat seama care este stilul tău special, lucrurile vor fi mult mai ușoare. Alegerea nu va depinde doar de gustul tău, ci și de numărul de persoane din familie și de spațiul disponibil (măsurătorile). O canapea lungă cu unul sau două fotolii, sau poate un futon cu o canapea secțională, poate fi tot ce ai nevoie. Materialele trebuie alese pentru comoditate și pentru timpul pe care îl poți petrece curățându-le.

Scaune living

Acestea vin adesea mai degrabă sub forma unui fotoliu reglabil. Aceste piese de mobila living vin cu un suport pentru picioare inclus și oferă un confort superior. La rândul său, un balansoar poate adăuga o notă personală clasică oricărei camere de zi. În timp ce majoritatea scaunelor șezlong sunt fabricate din piele, poți adăuga un balansoar din răchită sau din lemn pentru a oferi o notă neconvențională.

Comodă audio și TV

Comodele audio și pentru televizoare combină caracteristicile și funcționalitățile pentru a oferi mobilier frumos de depozitat, acumulat și afișat. Atât mobila joasă, cât și cea obișnuită arată grozav într-o cameră de zi. În funcție de spațiul disponibil, poți avea o unitate care să se potrivească cu tematica camerei și să se încadreze bine în zonă.

Măsuțe de cafea

Măsuțele de cafea creează un punct focal pentru familie și prieteni. De asemenea, servesc la depozitarea lucrurilor și pentru a împiedica camera de zi să fie dezordonată. Ele vin în diferite stiluri, forme, culori și finisaje. De asemenea, poți adăuga o măsuță de cafea contrastantă pentru a crea un spațiu pentru relaxare și divertisment.

Piese remarcabile

În comparație cu alte încăperi dintr-o casă, camera de zi este adesea spațiul care face prima impresie. Poți decora pe baza unei teme și poți adăuga piese de artă care reflectă o parte din personalitatea ta. încearcă să plasezi oglinzi mari pentru a adăuga o dimensiune diferită sufrageriei tale. De asemenea, poți plasa mese de accent, dulapuri elegante și mese laterale pentru a stila mediul.

Foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns