Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Înapoi la școală! Reparații cu buget redus

Înapoi la școală! Reparații cu buget redus

Începutul anului școlar înseamnă pentru majoritatea părinților cheltuieli mai multe și mai mari decât pot duce. Trebuie să le cumperi rechizite la copii după cum le cere fiecare profesor, echipamente sportive, materiale educative, îmbrăcăminte și să mai și repari laptopurile pe care le-au uzat barbar în timpul vacanei mari. Sau tabletele și telefoanele. Nu-i așa? Dacă vrei să scapi de reparațiile necesare copiilor pentru școală și nu numai, chiar e bine să iei în considerare următoarele recomandări.

Laptopul necesită ajutor

La o prima privire poate să pară în regulă dar când încerci să-l porneșți îți dai seama că ceva nu funcționează cum trebuie. Fie ceva a “crăpat” la sistemul de operare, fie bateria laptopului este complet epuizată, fie încărcătorul da rateuri. Dacă te pricepi un pic la tehnică, vezi repede dacă e de vină sistemul de operare. Asta se poate reinstala, dacă mai ai DVD-ul cu kit-ul original. Dacă nu, o să te coste o nouă achiziție sau o nouă instalare. Dacă laptopul pornește, funcționează câteva minute și apoi se oprește înseamnă că bateria trebuie înlocuită. Dacă ții la portabilitate, chiar ai nevoie de baterie. Dacă îl foloseșți tu și copiii doar acasă, poți să-l alimentezi nonstop la priză – cu un încărcător de laptop bun. Dacă mai e bun. Dacă observi că deși este în priză, bateria laptopului nu se mai încarcă poate ar trebui să verifici atent încărcătorul. Gata, ai găsit o imperfecțiune? Cei mici l-au folosit pe post de armă de atac? Pff, nu te mai consumă. Cumpără altul și apoi da-le copiilor o lecție părintească după cum consideri. Dacă și ecranul ți se pare zgariat sau tastele nu mai stau la locul lor… înseamnă că e de vină jocul acela din rețea care de fapt nici nu prea ar trebui jucat pe laptopul tău. Realizezi ce s-a întâmplat cu gadget-ul tău neprețuit cât ai fost la muncă și copiii în vacanță, nu-i așa? NU știi de unde ai putea să apuci situația? E prea mult și prea deodată? Hai că se rezolva, te putem ajută noi cu toate componentele compatibile că să le înlocuiești pe cele uzate și totl să-ti funcționeze că pe roate.

Ia tableta la verificat. Și telefonul…

Acum că te-ai mai liniștit nițel cu laptopul, poți să verifici tabletă. Biata! Arată că după război. Folia de protecție a ecranului nu mai există demult iar ecranul prezintă zgârieturi. Asta că să nu mai spui că încărcătorul tabletei nu e de găsit. Încă mai speri să-l găseșți? Probabil l-au uitat la cine șție ce prieten când se jucau. Dar la care dintre ei? Poți să faci “investigații” dar e timp pierdut. De unde știm? Păi crezi că noi n-am pățit că și ține? Exact așa.

Acum trebuie să faci o lista cu tot ce ai găsit stricat la laptop și tabletă… și telefon. Chiar așa. Telefoanele copiilor le-ai verificat? Pentru că o să aveți nevoie de ele că să vorbiți. Trebuie să puteți vorbi atunci când ai nevoie să-i suni și invers pentru că e siguranța lor în joc. Hai, mai fă un efort să vezi în ce stare sunt telefoanele. Cel mai probabil folia e lipsa, carcasa ciobită, etc. Dar astea sunt deja lucruri mărunte. De astea ți se mai întâmplă și ție.

Gata lista cu stricăciunile? 

Nu mai căuta cel mai bun preț și modele compatibile pe net, că poate dura câteva zile până afli ce-ți trebuie. Și acum tocmai timp nu ai. Contactează-ne și vei avea la dispoziție un consilier împreună cu care să iei cele mai bune decizii. Și nu uita, n-ar fi deloc rău să ai o baterie externă mereu de rezervă. E utilă și copiilor și ție. Iar niște căști de calitate pot completa orice gadget performant.

Sursa: Agentia Seo Powe

Sursa foto:www.freepik.com

Comments

comments

Lasă un răspuns