Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Metode naturale de curățat

Metode naturale de curățat

Nu știu voi cum sunteți, dar mirosurile tări și înțepătoare ale produselor clasice de curățat îmi dau frisoane. Alternativă stă în metode naturale de curățat. Culmea este că acestea nu doar că sunt ecologice, dar sunt și mult mai ieftine decât cele chimice.

Dacă produsele chimice de curățat cresc riscul de alergii, irită pielea și căile respiratorii, aceste metode de curățat naturale sunt non-alergene și nu prezintă nici un fel de riscuri, nici pentru tine, nici pentru cei din familia ta, dar nici pentru mediu.

Ulei de arbore de ceai. Este un dezinfectant puternic, care nu are nici un fel de efecte secundare. Are efect antifungic și lasă o aromă discretă. Adaugă 10 picături de ulei în 250 de mililitri de apa. Pune soluția într-un pulverizator  și ai un dezinfectant perfect. Este o soluție ideală pentru curățat suprafețele din bucătărie, baie și lemnul lăcuit. Pentru zone contaminate dublezi cantitatea de ulei, sau reduci cantitatea de apa.

Amoniac. Deși este nociv în concentrații mari, amoniacul nu este daunatoar pentru mediu și este una din cele mai bune metode naturale de curățat pentru ferestre și oglinzi. Pune o linguriță de amonic în 200 de mililitri de apa. Folosește soluția cu un pulveriozator și curată perfect toată sticlăria. Este extrem de eficient pentru cristaluri și sticlă nobilă.

Sarea grunjoasă. Este un abraziv natural. Combină sărea cu suc de lămâie și folosește amestecul că praf de curățat. Este însă o metodă naturală de curățat care nu irita căile respiratorii și care nu poluează.

Oțetul alb. Combinat cu săpun lichid, oțetul alb este o excelentă soluție de curățat vase. Folosește o parte săpun lichid natural și o parte oțet alb. Ai cel mai bun și mai natural detergent de vase. O data pe săptămâna, toartna soluție în canalele de scurgere din chiuvetă și lasă să acționeze circa două ore. Dezinfectează și degresează.

Sucul de lămâie, coajă de lămâie sunt și ele pe lista cu metode naturale de curățat. Sucul de lămâie și coajă lămâii stoarse, dezinfectează și albesc, fără nici una din efectele toxice ale clorului.

Bicarbonat de sodiu curată natural zonele cu mucegai și frigiderul. Bicarbonatul de sodiu este excepțional de eficient pentru petele dificile de pe covoare, dar și pentru curățarea blaturilor și a chiuvetelor, sub formă de soluție.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns