Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Obiectele din casă, pericol pentru sănătate

Obiectele din casă, pericol pentru sănătate

Obiectele din casă pot fi un adevărat pericol pentru sănătate, întrucât materialele din care sunt confecţionate conţin diverse chimicale ce strică echilibrul hormonal.

Printre cele mai periculoase substanţe se află bisfenolul A, sau BPA, care se găseşte în materiale plastice. Acesta este legat de apariţia diabetului, a bolilor de inimă, problemelor de fertilitate şi a schimbărilor de comportament în rândul copiilor. Şi cancerul la sân poate fi provocat de aceste substanţe, conform Huffington Post.

Iată care sunt obiectele din casă cu potenţial pericol pentru sănătate.

Perdelele din plastic de la cabină de dus conţin ftalaţi, care pot duce la probleme respiratorii.

Produsele de împrospătare a aerului pot declanşă crize de astm şi duce la tumori la nivelul sânilor, din cauza faptului că în organism imită estrogenul, hormon feminin ce „hrăneşte” tumorile.

Şi hârtia parfumata de şters pe mâini are acelaşi efect.

Parfumul poate duce la probleme respiratorii şi, din nou, se poate comportă, în organism, precum estrogenul.

Produsele de protecţie solară au uneori o mare concentraţie de chimicale, inclusiv ciclosiloxan, care poate duce la probleme ale ficatului şi plămânilor, după cum a fost demonstrat într-un studiu pe şoareci.

Produsele de curăţenie au şi câte 55 de chimicale ce nu sunt sigure pentru sănătatea umană, aşa că ar putea mai degrabă să-ţi facă rău decât să te apere de boli. Mai bine apelează la bicarbonat de sodiu şi oţet, cu acelaşi rezultat, însă având grijă de sănătatea ta.

Detergentul de rufe conţine alchilfenoli, care au efecte negative asupra estrogenului.

Cosmeticele conţin parabeni pe post de conservanţi, aceştia putând provocă dezechilibre hormonale serioase. Încearcă pe cât posibil să eviţi aceste elemente şi să alegi cosmetice bio.

Şamponul şi balsamul de păr pot şi ele să conţină astfel de ingrediente periculoase pentru sănătate.

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns