Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > (P) Sfaturi pentru a alege locuința perfectă

(P) Sfaturi pentru a alege locuința perfectă

locuinta perfecta

În cazul în care ești în căutarea unei locuințe, îți recomandăm să ți cont de sfaturile prezentate în cadrul acestui articol. Cumpărarea unui apartamente sau a unei case trebuie tratată cu foarte multă seriozitate. Pentru a te asigura că sunt șanse cât mai mici să fi păcălită, poți lua cu tine un specialist, care să te ajute cu sfaturi.

În primul rând, trebuie să îți aloci suficient timp pentru a căuta locuința ideală. Stabilește câteva criterii de la care să pornești (locație, număr de camere, bloc vechi sau apartamente noi), iar apoi începe căutările. Achiziția unei locuințe nu se aseamănă cu cea a unei perechi de pantofi, așa că nu te grăbi și vizitează cât mai multe apartamente sau case înainte de a lua decizia finală.

Consultă oferta online. Site-uri precum Flatfy.ro îți vor prezenta oferta locuințelor de vânzare din orașul dorit. Datorită anunțurilor cu imagini, vei putea tria din locuințe și să alegi să mergi la fața locului doar la cele selectate. În cazul în care îți dorești un apartament situat într-un ansamblu rezidențial nou, accesează New.Flatfy.ro.

Ia în calcul amplasamentul față de magazine, mijloace de transport în comun, farmacii, spitale și alte puncte de interes.

Este foarte important să ai cel puțin un părculeț sau o zonă de joacă pentru copii în apropiere. Nu ne dorim ca juniorii să se joace printre mașini, iar în timpul verilor caniculare este foarte plăcut să ne relaxăm pe o bancă, la umbră.

Verifică dacă vânzătorul nu are restanțe la Asociația de Proprietari sau la alte servicii de utilități publice.

Interacționează cu vecinii. Chiar dacă de-a lungul timpului poate că nu vei interacționa prea mult cu ei, este bine să știi dacă ai vecini gălăgioși, care te pot deranja.

În momentul în care ai găsit o locuință pe placul tău, nu uita să analizezi toate utilitățile și condițiile (stare gresie, faianță, zugrăveală, calitate termopane etc). În funcție de starea acestora vei putea să forțezi o negociere prin care vei putea câștiga o reducere consistentă.

Nu uita să închei un contract. Imediat după ce ai ajuns la o înțelegere verbală cu proprietarul, mergeți la notar și încheiați un antecontract de vânzare/cumpărare.

Atenția mare la contract! În cazul în care ai stabilit cu vânzătorul să îți cedeze anumite corpuri de mobilă și/sau electronice și electrocasnice, nu uita să le treci în contractul de vânzare/cumpărare.

Dacă ești în căutarea unui imobil ieftin și nu știi unde să îl găsești, studiază anunțurile imobiliare de pe Flatfy.ro. Acesta este disponibil atât în România, cât și în alte țări, cum ar fi în Ungaria, Moldova, Bulgaria, sau Emiratele Arabe Unite.

 

 

Sursă foto: pixabay

 

Comments

comments

Lasă un răspuns