Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Parada florilor de toamnă

Parada florilor de toamnă

Fie că-l iubim sau nu, anotimpul de aramă își intră în drepturi. Iar ca să ne seducă, toamna vine cu adieri răcoroase, raze blânde de soare și flori ruginii în glastre.

Indiferent dacă-ți zâmbesc din grădină, ghiveci ori glastră, florile sunt hrană pentru suflet. Iar plantele toamnei, colorate și strălucitoare în felul lor, candidează pentru un loc special în inima ta.

Crizantema, floare-simbol

Cea mai cunoscută și căutată floare de toamnă este crizantema. Această bijuterie din grădina toamnei este puțin pretențioasă și ne putem bucura de frumusețea ei zile la rând.

Adepții feng-shui spun despre floarea care miroase a toamnă că aduce fericirea și bucuria în orice cameră ai așeza-o.

În limbajul florilor, crizantemele semnifică faptul că ești un prieten minunat și simbolizează optimismul și bucuria. Dacă sunt roșii, vorbesc despre iubire, crizantemele albe simbolizează adevărul, iar cele galbene înseamnă ofensă.

În credințele orientale și în tradițiile ayurvedice, crizantema este asociată cu chakra inimii.

Margarete pitice

Aster sau ochiul-boului-pitic, cum li se spune, margaretele pitice sunt plante de toamnă puternice și rezistente. Cu petale delicate, ca niște tăiței chinezești, care dau volum micuțelor inflorescențe, asterii sunt într-o varietate de culori spectaculoasă: de la alb, roz, violet, roșu până la galben și portocaliu.

Tufănele cochete

Sunt cochete, jucăușe, cele mai multe dintre ele fiind parfumate discret și foarte rezistente, fie că le cumperi în ghiveci, fie că le iei tăiate, sub forma unor buchete care-ți fură inima.

  • Despică-le codița (tija) pe o porțiune de 2-3 cm, ajutând astfel la absorbția mai bună a apei.
  • Pune în apa din vază o jumătate de aspirină (la 3 l de apă) sau câteva picături de acid boric ori 50 g de zahăr (la un litru de apă). Vor rezista ma mult.
  • Cu cât păstrezi mai curată apa din glastră, cu atât florile vor fi mai fericite și te vor bucura mult timp. Câteva picături de oțet sau un praf de sare adăugate în apă vor menține apa proaspătă.

Articol preluat din ediția de octombrie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns