Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Primavara plantelor de apartament

Primavara plantelor de apartament


Schefflera
este o planta mai putin pretentioasa in ceea ce priveste lumina si temperatura. Temperatura ideala este la 18°C.

Monstera prefera locuri luminoase, cu o temperatura de 20-22°C. Udarea trebuie sa fie mai abundenta primavara si vara.

Diffenbachia este o floare de apartament care nu agreeaza soarele direct, dar ii place lumina. Diffenbachia adora sa aiba radacinile in apa si se inmulteste prin fragmente de tulpina. Temperatura optima pentru acest tip de floare este de 18-20°C.

Codiaeum iubeste caldura si soarele direct. Udarea se face regulat tot timpulanului.

Gardenia trebuie asezata in locuri luminoase. Fertilizarea se face primavara, cu solutii slabe in ingrasaminte. Pamantul folosit trebuie sa fie compus din turba si pamant de gradina. Dupa terminarea perioadei de inflorire, planta poate fi tunsa uniform.

Yucca prefera locurile foarte luminoase si o temperatura care sa nu scada sub 10°C. Udarea se face regulat pe timpul verii.

Dracena iubeste si ea lumina, dar fara soare direct. Intre doua udari, ai grija ca pamantul sa se usuce putin la suprafata.

Camelia infloreste primavara. Trebuie tinuta in loc luminat, fara ca razele soarelui sa bata direct pe ea. In perioada de inflorire trebuie udata din abundenta. Vara, frunzele trebuie pulverizate cu apa. Transplantarea se face o data la 3-4 ani.

Azaleea este originara din zone cu temperature moderata. Prefera locurile racoroase si umiditatea ridicata. De aceea, plantele trebuie udate din abundenta vara, avand insa grija ca apa excesiva sa nu le putrezeasca radacinile. Replantarea ei se face primavara, din doi in doi ani, dupa inflorire.

Inceperea unui nou ciclu de viata este semn ca plantele de apartament au si ele nevoie de ingrijiri speciale. Desi multor plante de casa le face bine baia de soare si aer de primavara, scoaterea lor pe balcon sau in gradina trebuie sa se faca treptat.

Sfat: Apa in care au fiert ouale e un bun ingrasamant. Dupa ce se raceste, toarn-o la radacina plantelor.

Asteapta, deci, ca prognoza meteo sa fie una optimista, alege o zi insorita si demareaza operatiunea. Aceeasi moderatie este recomandata si in cazul udarii. In perioada de iarna, plantelor li se administreaza apa si ingrasamant mult mai rar. De-acum insa, udarea lor trebuie sa devina mult mai frecventa.

Cand vine vorba despre schimbatul pamantului, ar fi bine sa folosesti, in proportii egale, mranita, turba si compost forestier, dar si o mana de nisip. Daca nu ai de unde face rost de ele, intreaba la florarie care este cel mai bun pamant pentru plantele tale.

Sfat: Cactusii cu tepi acoperiti de praf se curata sub jetul de apa, cu ajutorul unei periute de dinti uzate.

Dupa ce ai les ghiveciul, de preferinta unul cat mai incapator, asaza pe fundul lui un strat de ietricele, pentru drenaj. Acum, la inceputul primaverii, ar fi cazul sa incepi si administrarea ingrasamintelor. Acestea vor fi la inceput mai bogate in azot, recomandabil frunzelor, apoi, bogat in fosfor si potasiu, tocmai bune pentru flori si rezistenta plantei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns