Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Regulile supreme ale curățeniei de nota 10. Cum ai garanția că ai o casă lună

Regulile supreme ale curățeniei de nota 10. Cum ai garanția că ai o casă lună

Curățenia și sănătatea merg mână în mână, iar dacă vrei un mediu sigur și o locuință primitoare nu trebuie să faci rabat de la aceste reguli.

Orice femeie are propriul ritual de curățenie, însă, adesea, chiar și celor mai pricepute gospodine le scapă unele detalii. Trebuie să știi, însă, că unele aspecte cărora tu nu le dai atenție sunt primele observate de cei care îți calcă pragul. Dacă vrei cu adevărat să ai o casă sclipitoare și primitoare, e cazul să citești principiile de mai jos:

  • Nu se vede, dar îl observă toți musafirii. Factorul suprem după care recunoști o casă cu adevărat curată

O primă regulă a curățeniei supreme ar fi – „Acordă atenție și lucrurilor care nu se văd”. Te străduiești să menții ordinea în casă, să aspiri des, dar chiar și dacă ești mereu cu o lavetă în mână, există un factor care contează mai mult – mirosul casei. Dacă obișnuiești să gătești, în bucătărie, și în aproape toată casa, de altfel, se va imprima un miros specific pe care odorizantele de cameră doar îl vor acoperi.  

Adesea, persoanele care locuiesc acolo nici nu mai observă mireasma casei, însă musafirii tăi o simt imediat. Singurul mod prin care poți să ai garanția că în locuința ta nu persistă mereu un miros de mâncare este să folosești una dintre aceste hote de bucătărie. Nu se va simți miros de mâncare nici măcar atunci când gătești, cu atât mai puțin după aceea. În cazul în care ai bucătăria deschisă, este absolut imperativ să ai și un astfel de aparat. În definitiv, nu-i așa că și tu recunoști imediat o casă cu adevărat curată după acest factor?

  • Curăță o dată pe săptămână frigiderul, cuptorul și chiuveta din bucătărie

Aceste trei obiecte din bucătărie nu trebuie curățate doar atunci când murdăria se observă. Cu cât le cureți mai des, cu atât efortul este mai mic, nu îți va lua mai mult de 10 minute. Poți folosi pentru toate aceste trei obiecte doar un singur produs – bicarbonatul de sodiu.

Pune două linguri de bicarbonat într-un recipient cu pulverizator, umple-l cu apă, agită bine conținutul și apoi șterge cu acest amestec interiorul frigiderului, al cuptorului și chiuveta din bucătărie. Dacă îți mai rămâne soluție după ce ai terminat de curățat aceste obiecte, golește recipientul în scurgerea de la chiuvetă, așa încât să îndepărtezi și eventualele mirosuri neplăcute.

  • Detaliile sunt cele care fac diferența mereu

O a doua regulă ar fi cea legată de atenția la detalii. Cel mai probabil obișnuiești să cureți destul de des gresia și faianța din hol, din bucătărie și din baie, însă ești atentă la zona dintre plăci? Nu este cea mai ușoară și nici cea mai plăcută activitate care ține de curățenia casei, însă nu trebui făcută nici foarte des. Zona dintre plăcile din bucătărie poate să adune o mulțime de pete de grăsime, mai ales deasupra blatului, însă ele se îndepărtează ușor folosind o pastă din apă și bicarbonat de sodiu. Folosește o perie în loc de lavetă, pentru a curăța mai bine zonele respective.

În baie, soluțiile cele mai eficiente sunt cele pe bază de înălbitor sau cele detartrante. Lasă aceste produse să actioneze 5-10 minute, apoi șterge plăcile cu peria. Nu uita să ții fereastra deschisă, deoarece soluțiile de curățare pot să-ți provoace reacții neplăcute dacă inhalezi vaporii emanați.

  • Schimbă des mopul, lavetele, prosoapele și lenjeriile de pat

Buretele de vase, laveta pe care o folosești pentru a șterge blatul, prosopele de bucătărie și de corp și lenjeria de pat trebuie schimbate foarte des, dacă îți dorești o casă cu adevărat curată. Vei fi surprinsă să afli asta, însă lucrurile pe care le folosești în bucătărie sunt locul preferat al bacteriilor datorită umezelii, așa că, schimbă-le măcar o dată pe săptămână. Înlocuiește mopul cu care cureți podelele cel puțin o dată pe lună sau folosește un mop cu capăt lavabil, pe care să-l pui în mașina de spălat rufe.

Și prosoapele din baie trebuie schimbate la fel de des, la fel și lenjeria de pat. Nu uita că ele trebuie și spălate la temperaturi cât mai ridicate, pentru a distruge bacteriile.

Tu respecți aceste reguli? Care este ritualul tău de curățenie, de obicei?

 

 

Sursa foto: Shutterstock

 

Comments

comments

Lasă un răspuns