Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Semne că s-ar putea să folosești prea mult detergent în mașina de spălat rufe

Semne că s-ar putea să folosești prea mult detergent în mașina de spălat rufe

Mașinile de spălat sunt, probabil, cele mai folosite aparate electrocasnice din locuințe, dar, chiar și așa, sunt multe persoane care nu le folosesc corect.

Habar nu ai de ce hainele tale ies fără strălucire sau pătate? Este posibil să folosești prea mult detergent.

Electrocasnicele pot fi stricate dacă nu le folosim corespunzător. A pune prea mult detergent de rufe, de exemplu, este o modalitate de a vă strica mașina de spălat.

Efectele negative ale folosirii de prea mult detergent nu sunt generate doar in masina de spalat rufe, ci si in fibrele hainelor. Iar aceste semne de deteriorare a articolelor de îmbrăcăminte sunt primele care sunt observate. Sa vedem care sunt aceste semne care iti spun ca este prea mult detergent în cuvă.

4 semne că folosești prea mult detergent de rufe

Sarcina mașinii tale de spălat poate primi mai mult detergent decât are nevoie și aceasta este o greșeală comună. Chiar și gospodinele cu experiență au suferit-o. Să vedem care sunt efectele sale și cum le putem corecta.

  1. Mașina de spălat emite un miros urât

Tot ce este în exces este rău; inclusiv lucrurile bune. Când folosim mai mult detergent decât cel recomandat de producător, acesta tinde să se acumuleze în zonele neobservate ale mașinilor de spălat.

Mașini de spalat rufe ieftine pe Emag descoperi toate variantele de masini de spalat!

În curând, această acumulare de detergent va servi drept incubator pentru mucegai și bacterii, care ajung să dezvolte un miros neplăcut în aparatul electrocasnic.

O mașină de spălat urât mirositoare este un indicator că utilizați mai mult detergent decât este necesar, așa că această problemă ar trebui analizată. Pe de altă parte, luați în considerare o curățare de rutină a mașinii de spălat și, dacă mirosul persistă, luați în considerare angajarea unui profesionist.

  1. Hainele sunt pătate sau lipsite de strălucire

Hainele colorate, în special cele negre, ajung să iasă din mașină de spălat mai rău decât au intrat atunci când folosim mai mult detergent decât ar trebui. Hainele ies cu pete albe, fără strălucire.

Acest lucru nu se rezolvă prin rularea unui alt ciclu de spălare. Hainele trebuie clătite manual. Tot ceea ce este descris indică faptul că cantitatea de detergent folosită în timpul ciclului este mai mare decât cea recomandată.

  1. Hainele ies rigide sau lipicioase

Aceasta este pentru a verifica încărcătura proaspăt spălată înainte de a o pune în uscător. Următorul pas va depinde de asta.

S-ar putea să vi se pară hainele un pic lipicioase la atingere. Această situație este un indiciu clar că se folosește prea mult produs de curățare.

Un alt semn este că, deși hainele sunt umede la atingere, se simt puțin rigide. Îmbrăcămintea colorată și-a pierdut strălucirea și este posibil ca îmbrăcămintea albă să fi devenit gri.

  1. Cantitatea de spumă în timpul ciclului de spălare este excesivă

Iese spuma de pe marginile mașinii de spălat? Sau la sfarsitul ciclului de spalare iti dai seama ca hainele mai au spuma? Dacă vi se întâmplă acest lucru, este evident că ar trebui să folosiți mai puțin detergent în încărcătură.

Pe de altă parte, trebuie să ții cont de faptul că există și alte defecte ale echipamentelor care pot cauza excesul de spumă. În acest caz, se recomandă verificarea profesională a aparatului.

Te întrebi când ar trebui să folosești mai mult detergent?

La ocaziile cheie, cu uniforme sportive uzate, uniforme de mecanici sau haine pline de noroi, de exemplu, un pic mai mult detergent (doar puțin) va fi util. Puteți porni ciclul de prespălare al mașinii și puteți verifica simbolurile pentru a vă asigura că o faceți corect.

Doi factori pe care trebuie să îi luați în considerare pentru a folosi mai mult detergent sunt dimensiunea tamburului și duritatea apei. Acesta din urmă afectează eficacitatea produsului în curățarea hainelor.

Comments

comments

Lasă un răspuns