Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Senzaționalele utilizări ale cojilor de banană

Senzaționalele utilizări ale cojilor de banană

Ce faci cu cojile de banană? Le arunci, nu? Află că acestea au utilizări dintre cele mai speciale şi inedite, dar toate mai mult decat binevenite pentru frumuseţea, sănătatea şi casa ta.

→ Sunt ideale la lustruirea pantofilor de piele. Feacă pantofii şterşi de praf cu partea albă a bananei apoi lustruieşte-i.
→ Curăţa argintul, fildeşul şi lemnul lăcuit.

→ Cojile de banană albesc dinţii. Freacă-ţi dinţii cu o coajă de banană în fiecare zi, timp de un minut, pentru o săptămâna şi vei fi uimită de rezultate.
→ Elimină negii. Negii vor cădea dacă aplici pe zonă afectată coajă de banană pe care o laşi să îşi facă efectul peste noapte.
→ Acopera puiul la cuptor cu coji de banană. Rămâne dulce, suculent şi nu se arde.

→ Usucă coşurile. Masează cu o coajă de banană zonă în care ai un coş şi acesta se va vindeca foarte repede.
→ Atenuează ridurile. Cojile de banană hidratează pielea aşa că îţi poţi face o masca dintr-un gălbenuş de ou şi o coajă pasată. Las-o pe faţă timp de 5 minute, apoi îndeparteaz-o cu apa călduţă.
→ Vindecă sau ameliorează psoriazisul. Reduc mâncărimile şi graţie proprietăţilor de hidratare pielea ta se va simţi din nou bine. Freacă o coajă de banană de piele dacă ai erupţii cutanate sau dacă te-au înţepat ţânţarii.

→ Tratează vânătăile şi zgârieturile. Freacă cu o coajă de banană zonă rănită, iar potasiul pe care îl conţine va ajută în procesul de vindecare. Întotdeauna foloseşte coji de banane proaspete.
→ Vindecă hemoroizii. Coaja de banană calmează durerile locale şi vindecă. Cum o foloseşti? Da! Ai ghicit, prin aplicare la locul cu pricina a părţii albe a cojii de banană!
→ Îngrăsământ de cea mai bună calitate. Fă o soluţie din coaja de banană si apă. Pune coaja ruptă în bucăţi în blender cu apa. Omogenizeaza foarte bine şi udă cu această apa trandafirii şi legumele. Conţine potasiu, calciu şi magneziu în cantităţi remarcabile!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns