Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Soluții durabile pentru refacerea lucrărilor de hidroizolații vechi la case

Soluții durabile pentru refacerea lucrărilor de hidroizolații vechi la case

hidroizolatii

În prezent, destui oameni înțeleg cât de importante sunt lucrările de restaurare a hidroizolației la o casă. Scopul lor este de a impermeabiliza suprafața respectivă împotriva infiltrațiilor apei. Totuși, în piață există variante de lucru care nu își ating obiectivul pe termen lung, dar și soluții de calitate. Lucrările de hidroizolație se fac în mai multe zone ale casei, plecând de la fundație și până pe acoperiș, iar în cele ce urmează vom discuta despre cele mai eficiente metode existente în acest moment.

Care sunt soluțiile durabile de refacere a lucrărilor de hidroizolații la case?

Impermeabilizarea corectă a casei se face după un anumit standard tehnic, pe care firma (ce se ocupă cu astfel de lucrări) îl respectă. Întotdeauna se aleg materiale de impermeabilizare necesare pentru toate părțile clădirii, dar și pentru alte construcții din apropierea acesteia, de exemplu pentru fundații, pentru subsol, pentru bazine sau piscină, pentru pereți, rezervoare sau terase.

Impermeabilizarea poate fi flexibilă sau rigidă. Prima, cea flexibilă, este recomandată pentru zonele supuse intemperiilor. În al doilea caz, impermeabilizarea rigidă este recomandată pentru zone unde se dorește o etanșeitate ridicată și o acoperire impermeabilă.

Cum alegi o hidroizolație durabilă și o impermeabilizare de calitate?

La acoperișul casei se pot realiza lucrări de reparație parțială sau integrală, dar și alte lucrări profesionale: acoperiș circulabil cu terasă, acoperiș cu șarpantă, acoperiș cu vegetație. Pentru astfel de lucrări este necesar un deviz (obligatoriu pentru realizarea acestor lucrări).

Pentru lucrările de hidroizolații la acoperișul casei, cea mai bună soluție ar fi folosirea de membrane EPDM. În acest fel se va impermeabiliza acoperișul împotriva infiltrațiilor de apă. Aceasta este o soluție excelentă și pentru alte tipuri de clădiri, cum sunt spațiile comerciale sau de birouri. Hidroizolația cu membrană EPDM este cu siguranță o soluție durabilă, foarte apreciată de clienți. Membrana EPDM este un produs excelent pentru hidroizolații, se remarcă prin calitate înaltă, durabilitate și alte proprietăți foarte bune ale materialului.

Acest tip de hidroizolație cu membrană EPDM poate fi folosită și pentru hidroizolația terasei, a fundației, la bazine, iazuri și lacuri artificiale.

În cazul în care se dorește un acoperiș cu vegetație se aplică un sistem de termoizolație și de hidroizolație special (care are garanție 12 ani și poliță de asigurare Groupama):

  • Se folosește o șapă-beton semi-umedă peste planșeu, asta va fi nearmată cu panta de 1-2%. Stratul suport va fi amorsat și apoi va fi hidroizolat cu bitum de tip solvent, prin metoda de pulverizare, ori pensulare. Apoi se vine cu un strat din membrană bituminoasă care are perforații pentru ventilarea vaporilor, apoi un strat de barieră contra vaporilor, care este realizat din membrana bituminoasă poliester, de grosime 4 mm/ 5 kg/ mp. Urmează un strat realizat din polistiren extrudat pentru termoizolație, care are grosimea mai mare, de 10 cm/ 32 kg/ mc.
  • Se aplică o șapă semiumedă pentru egalizare, care are grosimea de 10 cm și care este armată cu fibre polipropilenice/ plasmă stm. Se face amorsarea stratului suport. Se aplică stratul 1 de hidroizolație bituminoasă specială elastomerică de poliester tip sbs/app, de grosime 4 mm/ 5kg/ mp. Apoi se pune cu ardezie un strat de hidroizolație din membrană bituminoasă elastomerică poliester tip sbs, 5 kg/ mp.
  • Urmează stratul de drenaj din membrană HDPE, care are ploturi de 20 mm și perforații de evacuarea apei. Se vine cu stratul final de hidroizolație, care este format din membrană bituminoasă, ce a fost tratată antirădăcină poliester 5 kg/mp.
  • Se aplică stratul de separație cu filtrare compus din geotextil, care are greutatea de 120/ 150gr/ mp. Urmează aplicarea stratului de pământ vegetal și a stratului de vegetație prin plantare sau înierbare.

Dacă în apropierea casei există un iaz artificial și se dorește impermeabilizarea acestuia, această lucrare se face cu geomembrană HDPE sau PEHD. Acestea se termosudează cu extruder special prin lipire cu sudură de granule sau electrod. Se folosește un procedeu special, de îmbinare a geomembranelor prin sudură și adaos de material, după ce acestea au fost întâi fixate cu aer cald.

Pentru refacerea lucrărilor de hidroizolații vechi la fundații, la diferite structuri de acoperiș, de terase circulabile sau necirculabile, se aplică un sistem dublu strat de membrane bituminoase.

Astfel de lucrări de hidroizolații sunt executate la un nivel de calitate ridicat de societatea Conduraru Grup Construct SRL, care are peste 15 ani experiență în lucrări de termoizolații și hidroizolații pentru construcții civile și industriale, terase, poduri, pasaje rutiere, lucrări de reabilitare.

Societatea face și alte tipuri de lucrări și anume:

  • Renovarea de case, garsoniere, apartamente, vile sau spații industriale
  • Finisaje, tencuieli, zugrăveli, turnare șape de interior, montaj rigips, aplicare glet, montaj gresie și faianță
  • Izolație termică, placare cu polistiren, cu vată minerală, termosistem de fațadă, izolație fonică
  • Aplicare de uși termopan, tâmplărie PVC, de ferestre, cu profile de tip Veka, Rehau, Deceuninck
  • Săpături manuale și mecanizate, excavații, realizare de șanțuri, înlocuirea rețelei de apă, decolmatări canal, drumuri pavate, gropi de depozitare, apărări de maluri, amenajări, drenaj și multe altele.

Această societate oferă cele mai durabile soluții în astfel de lucrări în construcții. Toate proiectele sunt executate impecabil, la un nivel înalt de calitate. Este respectat întotdeauna termenul stabilit pentru terminarea serviciului respectiv.

 

 

Sursă: agenția PROMOdesk

Sursă foto: pixabay.com, hidroizolatii-conduraru.ro

 

Comments

comments

Lasă un răspuns