Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Valorifică orice colțișor din casa ta!

Valorifică orice colțișor din casa ta!

Amenajează cu bun-gust un loc de studiu amplasat discret, care nu strică în niciun fel arhitectura generală a încăperii.

Biroul celui mic se poate integra perfect într-un colț al dormitorului sau chiar al livingului în cazul în care nu ai o locuință spațioasă. Îți prezentăm câteva idei care să te ajute la aranjare.

  • Trasează cu un creion pe perete un dreptunghi de 1 m lungime și circa 70 m lățime. Ideea e să marchezi pentru a încadra cumva cât de mare vrei să fie locul destinat biroului sau cât îți permite spațiul de desfășurare.
  • Taie tapetul ales în culoarea preferată, cât să se potrivească cu cadrul desenat pe perete. Așază rola de tapet pe o masă curată, cu fața colorată orientată în jos. Aplică pasta de lipit, apoi lasă-i timp să adere la material. Întinde rola cu grijă pe perete. Dacă ți se pare mai simplu, alege vopsea lavabilă în locul tapetului.
  • Montează două, trei rafturi pe acest perete cu ajutorul unor colțare metalice care se prind ușor în dibluri. Imediat ce le-ai fixat, poți aranja cărți, câteva dosare pe care le vrei la îndemână sau cutii de depozitare. Un ceas de perete sau o plantă sunt și ele nimerite pentru a îmbogăți decorul.
  • Masa de lucru potrivită este una în linii simple, fără sertare, suficient de mare cât să aibă loc monitorul și tastatura. Mai lipsește o lampă cu picior și cel mic se poate apuca de teme!

Sfaturi pentru casă

Intro: Ai grijă de locuința ta, folosind ingrediente ieftine și la îndemână sau apelând la sfaturi din bătrâni, utile chiar și în zilele moderne. Adesea, cele mai simple trucuri sunt cele mai eficiente.

Mobilă ca nouă… Pregătește un amestec din o parte ulei de măsline la o parte de oțet și toarnă-l într-un recipient cu pulverizator. Aplică pe mobilă în strat subţire, apoi lustruiește.

Scoate rugina de pe lenjerie… Pune zeamă de lămâie pe locul cu rugină și lasă așa timp de trei ore. Apoi așază deasupra o cârpă umedă și calcă. Lenjeria albă rămâne curată ca lacrima.

Cum cureți catifeaua… Mai întâi, ștergi obiectele de praf cu o perie moale și curăță cu o cârpă înmuiată în alcool. Freacă apoi cu o perie aspră și rară. Repetă până la rezultatul dorit.

Lemn și căldură

Cu cât mai mult lemn ai în casă, fie că sunt piese de mobilier, podele, finisaje, coșuri de depozitare, accesorii, rame de oglindă sau tablouri, cu atât mai cald și intim pare spațiul și locuința devine mai primitoare. Tonurile naturale care te duc cu gândul la unt și ciocolată, în combinație cu lumina ce cade pe texturile diafane ale țesăturilor, contribuie la atmosfera relaxantă pe care trebuie s-o aibă orice casă!

În așteptarea primăverii

Cel mai rapid mod de a trezi la viață anumite zone din apartament este să pui acolo unul sau mai multe ghivece decorative. Așază-le pe un raft din bibliotecă ori pe o măsuță pe care nu aveai idee unde să o folosești. Ar merge chiar o improvizație rapidă: un suport atârnat de perete. Orice rază verde împrospătează și aduce eleganță și zvâc până și celui mai banal spațiu. Un alt atu este că ajută la o mai bună ventilare.

Decor relaxant

Nu ai nevoie de un buget exorbitant ca să aduci o infuzie de calm la tine în sufragerie. E suficient niște material moale, eventual bumbac, fără model, dar viu colorat, cu care să îmbraci câteva perne pe care să le arunci pe canapea. Înainte de a te apuca de cusut, spală țesătura într-un balsam delicat. Apoi nu-ți rămâne decât să te cufunzi într-o carte bună, desigur…în pernele noi!

Citește și:

Cum iti organizezi sifonierul

Cum pastrezi florile mai multa vreme

Obiectele din casa, pericol pentru sanatate

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.8/26.02.2015
Autor: Lidia Năstase
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns