Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Zambila insuflă curaj şi încredere în propriile forţe

Zambila insuflă curaj şi încredere în propriile forţe

Floarea pe care multe dintre noi o primim la început de primăvară este elegantă, parfumată și fermecătoare. Zambila este uşor de îngrijit. Pentru a ne bucura cât mai mult de ea, iată câteva sfaturi uşor de pus în practică!

Zambilă în ghiveci

Principalul avantaj este că florile rezistă mai mult timp, iar pentru a te bucura de ele, e nevoie doar de puţină apă şi de o cameră răcoroasă şi foarte luminoasă. După ce au trecut florile, taie-i tija şi las-o afară, pe balcon, fără s-o mai uzi, până ce se usucă frunzele.
Scoate bulbul și pune-l într-o pungă de hârtie. Depozitează-l într-un loc uscat, umbrit, până în iarna următoare, când tot ce va trebui să faci va fi să pui bulbul în pământ şi să-l uzi. Zambila va prinde viaţă din nou!

Zambile tăiate

Pune-le într-o vază cu apă mai rece. Tija zambilelor şi narciselor conțin un lichid lipicios şi este bine ca, înainte de a așeza florile în vază, să bagi tijele câteva secunde într-un vas cu apă clocotită. Alt truc pentru a prelungi viaţa zambilelor este să le ţii în frigider 4-5 ore înainte de a le pune în apă. Se spune că astfel le triplezi viaţa. Nu uita să le schimbi apa o dată la două zile!

Simboluri şi culori

Zambila reprezintă bucuria şi tinereţea. Se spune că este protectoarea tinerei generaţii, căreia îi insuflă curaj şi încredere în propriile forţe. În funcţie de culoarea aleasă, zambila este purtătoarea unui simbol. Cea albă arată bucuria de a iubi şi de a fi iubit, floarea de culoare albastră semnifică speranţa că dragostea va dăinui, zambila purpurie sau mov arată iubirea încrezătoare, iar cea roz transmite bucuria renaşterii naturii.

Articol preluat din ediția de martie 2015 a revistei Femeia.

Autor: Mariana Fătulescu

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns