Esti aici
Femeia.ro > Cumparaturi de sarbatori > 9 carti de daruit copiilor

9 carti de daruit copiilor

Cele mai frumoase basme rusesti

Volumul contine peste 100 de basme populare rusesti. In aceasta colectie, sunt selectate doar basmele propriu-zise, fantastice, nu si cele satirice, sociale. Traducerea s-a realizat, in principal, dupa culegeri editate in Rusia in perioada 1950-1985.

Povestile Fratilor Grimm

S-a spus deseori despre povestile Fratilor Grimm ca sunt pline de intamplari ingrozitoare care-i sperie pana si pe cei mari, cu atat mai mult pe copii. Si totusi, ele sunt ascultate si cautate de copiii din toata lumea, deoarece dupa tensiunea provocata de spaima, urmeaza destinderea, bucuria ca raul este infrant.

  • Cartea contine si CD. Pret: 42,32 lei [cumpara]

Cele mai frumoase basme spaniole

Basmele spaniole ne duc intr-o lume populata de pitici si spiridusi, unde animalele vorbesc, un om sarman poate deveni rege si oricine poate calatori in lumea de dincolo. Faceti cunostinta cu Fluturasa maritata cu un soricel, cu cei sapte iepuri albi vrajiti, cu Printesa adormita, cu broscuta care se casatoreste cu un print si cu regina prefacuta in statuie de marmura.

Cele mai frumoase basme arabe

Basmele arabe ne poarta prin palate de clestar si margean, gradini fermecate cu havuzuri, prin bazaruri orientale si prin desert, unde intalnim animale vorbitoare, sultani, califi si viziri, printese, ginni si ifriti, vrajitoare si viteji neintrecuti. Copiii vor avea parte de o calatorie fascinanta, purtati de covorul fermecat care aminteste de cele „O mie si una de nopti”.

Cele mai frumoase basme bengaleze

Ce copil n-ar vrea sa-l cunoasca pe Mojontali, motanul sarman si flamand care prin viclenie ajunge regele padurii? Sau sa se apropie de blandul crocodil Kaku? Ori sa pluteasca pe barca vrajita printre rubine scanteietoare, alaturi de printul alungat de acasa? Nu trebuie decat sa deschida cartea cu basme bengaleze…

Harun si Marea de Povesti, de Salman Rushdie

Celebrul Stephen King spunea: „Harun si Marea de Povesti nu este doar o carte pentru cei care iubesc o poveste buna. E dovada vie a unui adevarat geniu literar.” Asemenea unei povesti din <<O mie si una de nopti>>, romanul amesteca intr-un puzzle carti hazlii si desene animate, Razboiul stelelor si inscriptii de pe panourile care marginesc strazile Kashmirului.

Luka si Focul Vietii, de Salman Rushdie

„Luka si Focul Vietii”, cea mai recenta carte a lui Salman Rushdie, este o continuare a basmului „Harun si Marea de Povesti”. Scrisa cu acelasi talent si aceeasi verva care l-au consacrat pe Salman Rushdie, „Luka si Focul Vietii” este o carte cuceritoare, un basm modern si o lectura pasionanta.

Basme de pe Tigru si Eufrat

Acest volum ne introduce in lumea magica a djinnilor, ifritilor si a dev-ilor. Locuri indepartate si obiceiuri specifice zonei, oameni buni, dar si haini, cu aventuri pe masura, asemanatoare celor din basmele romanesti. Facem cunostinta cu Hasan prostanacul peste care da norocul, cu dev-ul Of care poate indeplini orice dorinta, cu voinicul Chosroe care a tinut piept celor sapte uriasi, cu pestele care rade etc.

Kalila si Dimna sau povestile lui Bidpai

Una dintre comorile literaturii universale, „Kalila si Dimna”, prin povestile sale pline de talc, si-a gasit ecou in folclorul marilor culturi ale lumii si in literatura – de la fabulele lui La Fontaine, pana la „Povestirile din Canterbury” si „O mie si una de nopti”. Scrisa initial cu intentia de a-i invata pe tinerii printi ce inseamna puterea, tradarea si prietenia, istoria celor doi sacali ajunsi la curtea leului ii va incanta atat pe copii, cat si pe iubitorii de basme sau de literatura clasica.

Comments

comments

Lasă un răspuns