Esti aici
Femeia.ro > De ziua noastra > Cum sa le ridici moralul celor din jur

Cum sa le ridici moralul celor din jur

Cuvinte de lauda

Limbajul are un rol important in influentarea starii noastre de spirit. Criticile ne demoralizeaza, in timp ce laudele ne motiveaza. Unele persoane sunt afectate profund de ceea ce li se spune. Daca ai astfel de prieteni, fa ceva special pentru ei: scrie-le biletele de incurajare sau mesaje prin care sa le arati cat de importanti sunt pentru tine.

Mici atentii

Unele persoane s-ar putea sa aprecieze mai repede ceva tangibil, un obiect amuzant prin care le arati ca te gandesti la ei si prin care incerci sa ii faci sa zambeasca. Poti sa faci un prieten sa se simta mai bine daca ii cumperi o prajitura sau ii pregatesti felurile de mancare preferate.

Foloseste empatia

Cand cei din jurul tau au o problema, asculta ce au de spus si pune-te in locul lor. Incearca sa intelegi prin ce trec, care le sunt suferintele si arata-le ca le esti solidara. Se vor simti mai bine stiind ca au pe cineva alaturi. Si contactul fizic conteaza – arata-le ca iti pasa printr-o imbratisare.

Actioneaza

Unii prieteni s-ar putea sa fie atat de demoralizati, incat nu mai au chef de nimic. Prin urmare, ia tu o atitudine pozitiva si ajuta-i la gatit, spalat sau facut cumparaturi. Este o oportunitate de a consolida relatia de prietenie, aratand ca le esti alaturi si in momentele dificile.

Surprinde placut

Persoanelor demoralizate le prinde bine un moment de evadare, asa ca planuieste pentru prietenul/ prietena ta o mica excursie intr-un loc pe care il apreciaza si in care stii sigur ca se va simti bine. O escapada plina de rasete si clipe placute poate ridica moralul oricui.

  • RETINE: Nu e suficient sa le spui celor cu moralul cazut ca totul va fi bine, mai ales cand iti sunt prieteni. Este important sa te implici. Vei vedea ca, ridicandu-le celorlalti moralul, te vei simti si tu mai bine.

Comments

comments

Lasă un răspuns