Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 10 aplicații utile pentru copilul tău

10 aplicații utile pentru copilul tău

10 aplicații utile pentru copilul tău – Suntem în 2019, în era tehnologiei, și, oricât ne-am dori uneori, activitățile copilăriei s-au schimbat. Să-i privăm de tehnologie înseamnă să le creăm un dezavantaj. Tot ce putem face este să le punem la dispoziție activități care le dezvoltă creativitatea și le furnizează informații noi prin jocuri și recompense. Așa că am făcut o listă cu câteva dintre aplicațiile cu care ar trebui să interacționeze prichindelul tău!

Învățăm animalele

Viața la oraș îngreunează interacțiunea copiilor cu animalele, iar percepțiile lor sunt atât de influențate de desene și reclame, încât unii cred că vacile sunt mov, ca în reclame. Astfel, această aplicație educativă îi dă posibilitatea celui mic să învețe, prin intermediul imaginilor reale de înaltă rezoluție și într-un mod interactiv, peste 50 de animale domestice și sălbatice. Aplicația stimulează curiozitatea prin design și sunet, apoi îl ajută pe cel mic să asimileze informații (fiecare animal are prezentate particularități), după care îl evaluează prin teste amuzante. Gratuită.

TinyBop

O serie de aplicații cu tematici diferite întrunesc prin activități interactive informații din enciclopedii și atlase. Atractive prin grafică și sunet, „Corpul uman”, „Case”, „Zgârie-nori”, „Planeta Pământ”, „Vremea”, „Exploratorul” și „Mașinării Simple” sunt capitolele ce îl vor fascina pe prichindelul tău de peste 4 ani. Free trial. Cu plată.

Duolingo

Astăzi e cât se poate de simplu să înveți o limbă străină! După ce ai setat limba maternă și limba (sau limbile) pe care vrei s-o înveți, aplicația începe de la nivelul de bază, cu cele mai uzuale cuvinte. Vorbitul, cititul, ascultarea și scrisul în limba străină sunt toate incluse în „curs”. Pe măsură ce prichindelul tău trece la următoarele niveluri, aplicația va include de la propoziții la fraze complexe, apoi o parte de gramatică. Aplicația este ideală și pentru adulți!

Gratuită. Versiunea PRO se plătește.

Povești audio pentru copii

Poveștile întotdeauna îi vor deschide mintea copilului tău și îl vor învăța o sumedenie de lucruri: ce e curajul, care e diferența dintre bine și rău, ce înseamnă să fii darnic. În plus, te ajută și pe tine atunci când nu mai ai inspirație sau timp pentru poveștile dinainte de culcare. Basme românești, povești scrise de autori celebri, povești din folclorul maghiar, dar și legende faimoase, le vei găsi pe toate în aplicație în format audio sau video. Cele peste 350 de povești sunt toate în limba română. Gratuită.

My Molecularium

Este un joc distractiv și provocator de construcție moleculară. Se adresează elevilor de liceu care vor învăța prin intermediul provocărilor formule chimice și structurale astfel încât să poată alcătui o gamă largă de molecule importante, de la H2O și vitamina C la cofeină și adrenalină.

Gratuită. Achiziții în aplicație.

Montessori Preschool

Ideală pentru copii între 3 și 7 ani, aplicația creată de profesori Montessori cu experiență transformă pe înțelesul celor mici matematica (recunoașterea cifrelor, numărătoarea), cititul (prin asocierea de sunete cu litere), logica (prin jocuri), arta (prin culori și muzică). Aplicația oferă, de asemenea, un joc pentru bazele codării în IT, jocuri 3D, dar are și activități de zi cu zi ce trebuie îndeplinite în jocul virtual și care imită spațiul unei școli. Free trial. Cu plată.

Geografie

O aplicație atât pentru cei mici, cât și pentru cei care se pregătesc de bacalaureat, Geografie exersează cunoștințele fiecăruia. De la reședințe de județ și orașe din România, forme de relief din Europa până la capitalele Europei, Americii, Africii și Asiei, copilul tău le poate învăța pe toate simplu, prin testări interactive.

Gratuită.

codeSpark Academy

Aplicația se adresează copiilor de peste 4 ani și „predă” elementele de bază ale programării prin intermediul unei varietăți de activități interactive de învățare: jocuri, puzzle-uri, proiecte de creație, design de joc. Copiii învață astfel concepte de programare, chiar dacă nu știu încă să citească, bazându-se pe metoda „fără cuvinte”. Toate activitățile pe care le face copilul pot fi monitorizate de părinți.

Free trial. Cu plată.

DragonBox

Cine crede că matematica nu poate fi distractivă nu a jucat încă seria de cinci aplicații educaționale DragonBox! Activitățile amuzante și incitante îi învață pe cei mici bazele matematicii, algebră și geometrie, în concepte simple, accesibile lor. Pas cu pas, copilul învață să numere și să socotească fără măcar să-și dea seama că aplicația este mult mai mult decât un simplu joc.

Cu plată.

Flow Free

Un joc de mare succes atât în rândul copiilor, cât și al adulților este un puzzle de conectare a culorilor astfel încât nicio căsuță a plăcii să nu rămână liberă. Țevile nu trebuie să se suprapună, altfel se vor sparge. Un asemenea joc simplu, dar provocator, dezvoltă simțul de observație, acuitatea vizuală, dar și logica.

Gratuită. Achiziții în aplicație.

Citește și:

 

Articol preluat din ediția de iunie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Corina Matei
Foto: pexels.com

Comments

comments

Lasă un răspuns