Esti aici
Femeia.ro > Familie > 3 motive pentru care mamelor din ziua de astăzi le e greu să alăpteze

3 motive pentru care mamelor din ziua de astăzi le e greu să alăpteze

Dacă și tu te împiedici de aceste trei provocări în timp ce alăptezi, află mai jos ce poți face pentru a trece cu bine de aceasă etapă.

Pentru orice mamă, alăptatul este atât o experiență minunată, cât și dificilă. Să înveți să-ți hrănești micuțul în timp ce încerci să te obișnuiești cu viața de după naștere poate fi cu adevărat o provocare.

Pe deasupra, mai există și numeroși factori care îngreunează întreaga situație, precum cei trei pe care ți-i vom prezenta mai jos. De aceea, din păcate, multe femei nu reușesc să alăpteze în timpul celor șase luni de de la nașterea bebelușului, așa cum recomandă pediatrii.

Din fericire, există câteva soluții care pot rezolva problema alăptatului. De obicei, mamelor le este greu să alăpteze pentru că:

1.Nu produc suficient lapte

Cercetătorii de la UC Davis Medical Center arată că motivul numărul unu pentru care femeile refuză să mai alăpteze este faptul că acestea nu produc suficient lapte pentru a-și hrăni micuții. De cele mai multe ori, sub presiunea stresului și a hormonilor, femeile iau acest lucru personal și se simt lipsite de încredere din cauza faptului că nu pot îndeplini sarcina principală a oricărei mame, aceea de a-și hrăni bebelușul și a-i asigura o nutriție sănătoasă.

Pentru a remedia această problemă, discută cu medicul tău și încrede-te în astfel de formule de lapte praf care, pe lângă faptul că vor suplimenta dieta celui mic cu nutrienți esențiali, îl vor ajuta și în prevenția sau combaterea diferitelor probleme care apar frecvent la bebeluși, precum diareea sau alergia la proteinele din laptele de vacă. Laptele praf este o alternativă de înlocuire, parțială sau totală, a laptelui matern, care contribuie la creșterea armonioasă a micuțului atunci când laptele matern nu pare să îți fie la îndemână.

  1. Trebuie să meargă la serviciu

În urma rezultatelor studiului Babytalk, aflăm cum un procent de 46% de mame afirmă că alăptatul necesită mai mult timp de cât s-au așteptat și un procent de 56% își doresc să fi alăptat pe o perioadă mai lungă de timp decât au putut să o facă. Astfel, multe femei renunță să mai alăpteze de îndată ce se întorc la serviciu, întrucât orele de muncă se suprapun cu cele în care ar trebui să-și hrănească bebelușul.

Pentru a rezolva acest lucru, îți poți cumpăra o pompă pentru sân care te va ajuta să depozitezi laptele pe care îl produci, astfel încât altcineva să îl poată hrăni pe cel mic cât timp tu ești plecată. Dacă nu vrei să îți cheltui banii, poți face asta și manual, masându-ți sânul pentru a stoarce laptele într-un recipient. Bineînțeles, înainte de a pleca la serviciu și după ce te întorci, poți reveni la alăptarea normală.

  1. Le e teamă să alăpteze în public

Alăptatul în public poate reprezenta o problemă chiar și pentru cele mai curajoase mame. Nimeni nu își dorește să facă asta sub privirile judecătoare ale străinilor din parc, de la metrou sau de oriunde altundeva. Deși este un lucru complet natural, în multe părți ale lumii acesta este catalogat încă drept „intim“ și „dezgustător“, fapt care le-a făcut pe multe mame să se resemneze, pur și simplu.

Pentru a scăpa de aceste griji, în primul rând asigură-te că te-ai obișnuit cu alăpatul, astfel încât să nu mai reprezinte o provocare pentru tine. După ce treci de fazele inițiale, totul va veni de la sine și ți se va părea ceva normal pentru care nu va trebui să dai socoteală nimănui. Iar dacă ai remușcări, încearcă să nu alăptezi acoperindu-ți micuțul cu o batistă – ție ți-ar plăcea să mănânci cu o batistă pe față? E întrebarea pe care o poți adresa oricărui individ care protestează.

Multe femei se confrunta cu una sau mai multe dintre problemele enumerate mai sus atunci când alăptează. De aceea, ele sfârșesc prin a renunța la această metodă prin care își pot hrăni micuțul în mod natural. Tu de ce obstacole te-ai împiedicat pe parcursul alăptării?

 

 

Sursă foto: shutterstock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns