Esti aici
Femeia.ro > Familie > Cand se impune cezariana?

Cand se impune cezariana?

Cezariana consta in extragerea fatului printr-o incizie (taietura) facuta la nivelul abdomenului si alta, la nivelul uterului. Sunt foarte multe motive legate atat de mama, cat si de copil, care justifica efectuarea operatiei cezariene:

–> Diferite afectiuni ale mamei care trebuie supravegheate si impun ca nasterea sa se faca prin cezariana. Aici intra bolile cardiace, bolile renale cronice, bolile de ochi (inclusiv miopia grava care poate duce in timpul nasterii normale la complicatii severe, chiar la dezlipire de retina), herpes genital activ (bebelusul se poate infecta la trecerea prin canalul de nastere), mama seropozitiva (infectata cu HIV).

–> Afectiuni induse de sarcina: preeclampsia (femeia care ia mult in greutate in timpul sarcinii, care are edeme importante, tensiune arteriala crescuta, care prezinta albumina in urina, stare generala de rau, durere de cap) care poate declansa la nastere eclampsia – complicatie foarte grava ce pune in pericol atat viata mamei, cat si a copilului; diabetul gestational (aparut in timpul sarcinii); placenta praevia (placenta jos inserata, care acopera total sau partial orificiul intern al colului uterin).

–> Mama a mai avut una sau doua operatii cezariene.

–> Modificarile de bazin – mamicile care au un bazin stramt (asa-numitul „bazin chirurgical”), incat capul copilului nu poate trece prin el.

  • Citeste articolul integral pe mami.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns