Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > Copiii alergici la produsele lactate pot dezvolta o toleranta fata de acestea

Copiii alergici la produsele lactate pot dezvolta o toleranta fata de acestea

Copiii care sufera de intoleranta la produsele lactate ar putea dezvolta o toleranta fata de aceste alimente cu ajutorul unei terapii combinate, ce consta in administrarea unui medicament antialergic si o crestere graduala a expunerii la lapte, denumita senzitivizare.

Aproximativ 3 milioane de copii din Statele Unite sunt alergici la un anumit aliment. Intoleranta la produsele lactate reprezinta una dintre cele mai comune alergii alimentare intalnite la copii, afectand circa 2,5% din totalul copiilor mai mici de trei ani.

Tratamentul bazat doar pe senzitivizare – expunerea copiilor la cantitati mici, dar care cresc gradual, de alimente la care ei sunt alergici – are adeseori succes. Insa acesta este un proces lent care contine in plus riscul de a provoca reactii alergice.

Cautand metode mai rapide si mai sigure de tratament, medicii de la Harvard Medical School si Children’s Hospital din Boston au testat pe un grup mic de copii o abordare duala – senzitivizarea dublata de administrarea de Xolair (omalizumab), un medicament care blocheaza actiunea proteinei Imunoglobulina E (IgE), o substanta sintetizata pe cale naturala in organism, care provoaca uneori reactii alergice. Rezultatele acestui studiu au fost prezentate, luni, la San Francisco, la conferinta anuala organizata de American Academy of Allergy, Asthma and Immunology.

Expertii considera ca studiul prezentat la aceasta conferinta ar trebui considerat ca un studiu preliminar, doarece el nu a fost inca validat de o serie de teste riguroase, clasice, care apar de regula in publicatiile medicale.

In cadrul acestui studiu preliminar, copii testati au primit mai intai cateja injectii cu Xolair. Pe parcursul urmatoarelor 10 saptamani, ei au fost expusi in mod gradual la cantitati tot mai mari de lapte, continuand tratamentul cu acest medicament. Apoi administrarea de Xolair a fost intrerupta, insa desenzitivizarea – sub forma includerii in dieta zilnica a 60 de mililitri de lapte – a continuat inca opt saptamani.

„Fara acest tratament, circa 20% din persoanele care incep imunoterapia orala renunta la aceasta terapie, in parte din cauza reactiilor alergice de intoleranta ce apar la inceputul tratamentului”, a explicat Kari Nadeau.

La finalul studiului, noua dintre cei 11 copii testati au putut sa consume pana la 325 de miligrame de produse lactate in fiecare zi fara a suferi reactii alergice.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Sus