Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 6 jocuri de iarna

6 jocuri de iarna

Doar pentru că este frig sau ninge, nu înseamnă că cei mici trebuie să stea doar în casă! Așa că înfofoliți-vă bine și încercați următoarele jocuri de iarnă.

Jocuri de iarnă. Start la distracție!

#1 Trasul sforii
Dacă nu ați încercat niciodată să trageți de sfoară pe zăpadă trebuie s-o faceți, este foarte amuzant! Nu aveți nevoie decât de o sfoară groasă și lungă și două echipe. Faceți o linie de demarcație în zăpadă, apoi așezați-vă de o parte și de cealaltă. Echipa care o trage pe cealaltă peste linie câștigă!
#2 Pălăria buclucașă

Pentru acest joc e nevoie de două echipe de câte cel puțin 3 jucători fiecare. Pentru început, marcați cu niște apă colorată dintr-o sticlă un dreptunghi mare pe zăpadă, despărțit de o linie la jumătate. Fiecare echipă se așază la capetele opuse ale terenului pentru început. Când un membru al echipei prinde mingea, va încerca să avanseze spre echipa adversă pentru a înscrie un gol – adică să depășească latura lor de teren cu mingea. Jucătorii trebuie să se întoarcă la echipa lor dacă sunt atinși sau dacă ies din perimetru.

#3 Capturează steagul
Ai nevoie doar de o bucată de pânză și de o lingură lungă de lemn. Leagă pânza de capătul lingurii ca un steag și alegeți o zonă în care să vă jucați. Trageți la sorți cine începe și ascundeți steagul de ceilalți jucători, înfigând lingura în zăpadă așa încât să se vadă pânza. Cronometrați cât durează până este găsit steagul de fiecare dată, câștigă cel care reușește să ascundă steagul cel mai mult timp.
#4 Trucuri din pălărie
Să facă un om de zăpadă este una dintre marile bucurii ale copiilor. Așa că, un joc care-l are în centru pe simpaticul personaj va fi pe gustul lor. Toți copiii trebuie să lucreze la omul de zăpadă, dar adevăratul joc va începe abia la pălărie. Aliniați-vă la 3 metri de el și încercați pe rând să aruncați pălăria pe capul lui, cu mișcarea de la frisbee. Jucătorul care nimerește din cele mai puține încercări, câștigă.

#5 Înfige nasul omului de zăpadă
Faceți împreună un om de zăpadă, doar că de data asta nu-i puneți nasul. Incercați, pe rând, legați la ochi, să-i fixați nasul la locul lui. Jucătorul care pune nasul cel mai aproape de centrul feței este câștigător.
#6 Ștafeta bulgărilor
Este un joc potrivit pentru a arde niște energie. Este nevoie de două echipe egale ca număr și
un oval mare, desenat în zăpadă. Fiecare echipă își face câte un bulgăre, pe care să-l paseze membrilor, ulterior. Fiecare membru fuge un tur de oval cu bulgărele în mână, apoi îl pasează următorului coleg. Prima echipă care termină cursa câștigă. Pentru un plus de provocare, puteți face obstacole din zăpadă, peste care alergătorii trebuie să sară.
Tu ce sugestii de jocuri de iarnă poți oferi celorlalte mămici?
Foto: www.pixabay.com

Comments

comments