Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 10 lucruri pe care învățătorul și le dorește de la un părinte

10 lucruri pe care învățătorul și le dorește de la un părinte

Fii un părinte implicat în activitățile școlare ale copilului. Implicarea părinților îi ajută și motivează pe copii să învețe, le îmbunătatește rezultatele și este benefică pentru relația învățător-părinte.
Furnizează și acasă resurse pentru învățare Folosește-te de biblioteca locală, căutați cărți și reviste interesante, citește cu copilul tău în fiecare zi.
Fii un bun exemplu. Arată-i copilului, prin propriul tău exemplu, că lectura este o activitate plăcută și utilă.
Monitorizează privitul la televizor și jocurile pe calculator.
Încurajează-l să aibă rezultate bune la școală. Arata-i că educația lui este importantă pentru tine. Ascultă-l cu seriozitate când îți vorbește despre activitățile, sarcinile și temele pe care le are. Ajută-l la teme, dar nu le face în locul lui!  În acest fel, copilul va înțelege că pentru tine contează temele și cunoștințele dobândite la școală, prin urmare va simți că are o misiune importantă și va aborda școala cu seriozitate. În plus, va înțelege că învățatul este responsabilitatea lui.
Stabilește un echilibru între școală și activitățile extrașcolare
Ia în considerare posibilele efecte negative ale orelor îndelungate petrecute la after-school sau în activități extrașcolare. Discută cu copilul, analizează-i programul pentru a-l ajuta să mențină un echilibru între responsabilitățile școlare și cele extrașcolare.
Învățătorul nu preia din atribuțiile părintelui! Nu te aștepta ca învățătorul să preia din atribuțiile tale. Învață-l pe copilul tău ce este respectul, învață-l să fie organizat, pune preț pe cei șapte ani de acasă – nu te baza doar pe învățători și profesori pentru a preda lecții de bună creștere. Aceasta este, mai ales, misiunea ta.
Sprijină regulile școlii și obiectivele școlii. 
Încurajează, dar nu exagera Încurajează-ți copilul să fie bun în ceea ce face, dar nu pune presiune pe el stabilind obiective nerealiste sau programându-i prea multe  activități.
Colaborează cu învățătorul Sună-l, stabilește o întâlnire dacă ești de părere că există o problemă care trebuie discutată și rezolvată. Nu aștepta să fi sunată.
 
Citește și:

 
 
Sursă foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments