Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 ceaiuri impotriva colicilor

3 ceaiuri impotriva colicilor

Trei ceaiuri impotriva colicilor
Fenicul si anason
Fierbe o cana de apa si pune in ea o lingurita de seminte de anason si o lingurita de seminte de fenicul. Lasa la infuzat vreme de zece minute, apoi strecoara amestecul. Cand se raceste, poate fi administrat bebelusului in doze mici (cateva lingurite sau doua-trei pipete), inainte de alaptat. Ceaiul impotiva colicilor din fenicul si anason trebuie consumat de-a lungul unei zile.
Menta si musetel
Modul de preparare este acelasi ca la infuzia de fenicul si anason, folosindu-se insa frunze uscate de menta si flori de musetel. Cantitatile sunt aceleasi: o lingurita de menta, una de musetel. Reduce inflamatia la nivelul intestinelor si previne aparitia gazelor. Ceaiul impotiva colicilor din menta si musetel are efect calmant si carminativ.
Chimen si seminte de marar
Este un remediu extrem de important, mai ales pentru mamicile care vor sa aiba suficient lapte pentru hranirea celui mic. Se infuzeaza intr-o cana de apa fiarta o jumatate de lingurita de seminte de chimen si o jumatate de lingurita de seminte de marar. Dupa zece minute se strecoara, iar cand se raceste i se poate da sugarului, inainte de mese.

Tehnici impotriva colicilor de mare ajutor

  • In timpul alaptatului, bebelusul trebuie ajutat de mai multe ori sa eructeze. Aerul inghitit in timpul mesei cauzeaza extensia peretilor intestinali si aparitia durerilor.
  • In timpul colicilor va fi tinut cu burtica pe pieptul mamei. Contactul piele pe piele cu mama lui are efect calmant asupra celui mic.
  • Nu-l supraalimenta si nu face o pauza prea mare intre mese; exista riscul sa inghita prea mult aer in timpul alaptatului.

 
Foto: www.shutterstock.com
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns