Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 intrebari despre bebelusul de 2 luni

3 intrebari despre bebelusul de 2 luni

Cate ore ar trebui sa doarma bebelusul de 2 luni?
Somnul lui ocupa acum in jur de 17-18 ore din totalul de 24. Vei observa cu bucurie ca reprizele in care el doarme devin mai lungi, astfel ca bebelusul poate face nani cam cinci-sase ore. O alta cucerire este ca micutul poate renunta de buna voie la una dintre mesele de noapte.

Trebuie sa ma joc cu el?
Da, evident si ar fi bine daca si tatal va fi alaturi de voi. Imbraca-l cu ceva lejer pentru a se putea misca in voie, canta-i, fa zgomot cu jucarii, i-al in brate. Este bine pentru copil sa simta atentia parintilor sai, iar cand va deveni adult va avea mult mai multa incredere in sine.

Ce inseamna baie de soare?
Bebelusul de 2 luni are nevoie de vitamina D pe care o poate lua si de la razele soarelui. Insa din primele 10 zile de viata si pana la 18 luni trebuie sa primeasca si doua picaturi de Vigantol. Ideal este insa ca in zilele calduroase sa-l expui la soare cat mai sumar imbracat, dar nuai mult de 15 minute. In rest el trebuie protejat, pielea sa fiind foarte sensibila. Cand faci baia de soare in casa, ai grija ca geamul sa fie deschis pentru ca razele sa se intalneasca direct cu micutul tau si nu dupa ce „trec“ prin geam, deoarece isi pierd valoarea.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns