Esti aici
Femeia.ro > Familie > Copii > 3 intrebari despre bebelusul de 6 luni

3 intrebari despre bebelusul de 6 luni

Bebelusul de sase luni poate fi timid?
Multi dintre ei, da. Copilul tau poate deveni sfios si mai putin prietenos, dar asta nu inseamna ca-i este teama, ci doar ca reactioneaza diferit la persoanele cunoscute, fata de cele pe care le vede pentru prima data. Respecta-i sentimentele si daca vei observa ca nu-i plac strainii, nu-l obliga sa stea-n bratele lor. Vizitele noilor veniti pot fi mai scurte pentru a nu-l supara pe micut. In timp, se va obisnui singur si va socializa cu intreaga familie si cu toate prietenele tale!

Cum ar trebui sa arate programul sau de peste zi?
La sase luni copilul tau va sta mai mult timp treaz in timpul zilei, se misca mai mult si adora sa fie scos la plimbare. Iesirile trebuie facute in functie de anotimp: vara-in special dimineata si seara, iar iarna spre pranz si spre inceputul dupa-amiezii. In zilele caldute poti sta mai mult cu el afara, chiar ii poti servi si „masa“ in aer liber, daca adoarme, nu-l deranja, ii face bine somnul, chiar si asa, la plimbare!

De ce nu se misca suficient?
Te-ai gandit vreodata ca puiul tau nu merge de-a busilea pentru ca nu are de ce? Daca ii pui in poala toate jucariile preferate si ii dai imediat orice obiect spre care intinde mana, nu are de ce sa faca efortul de a se urni din loc. Pune-i la distante mici, apoi din ce in ce mai mari, jucariile colorate si incurajeaza-l sa se tarasca spre ele. Mai tarziu, incurajeaza-i mersul in acelasi mod.

Comments

comments

Lasă un răspuns